Software

Google Pixel 4 și Pixel 4 XL urmează a fi prezentate pe 15 octombrie. Pe smartphone-urile companiei americane urmează a debuta o tehnologie denumită Motion Sense. Poți controla smartphone-ul prin gesturile făcute cu mâna în aer, o tehnologie similară a prezentat și Huawei pe Mate 30 PRO.

În .apk-ul aplicației a fost descoperit faptul că Motion Sense va fi funcțional în următoarele țări:

  1. Austria;
  2. Belgia;
  3. Bulgaria;
  4. Canada;
  5. Croația;
  6. Cipru;
  7. Cehia;
  8. Danemarca;
  9. Estonia;
  10. Finlanda;
  11. Franța;
  12. Germania;
  13. Grecia;
  14. Ungaria;
  15. Irlanda;
  16. Italia;
  17. Letonia;
  18. Lituania;
  19. Luxemburg;
  20. Malta;
  21. Olanda;
  22. Norvegia;
  23. Polonia;
  24. Portugalia;
  25. Puerto Rico;
  26. România;
  27. Singapore;
  28. Slovenia;
  29. Spania;
  30. Suedia;
  31. Elveția;
  32. Taiwan;
  33. Marea Britanie;
  34. SUA. 

Am subliniat țările în care Google comercializează smartphone-urile Pixel pe canal oficial. Sunt țări în care store-ul Google funcționează, dar Motion Sense ar putea lipsi:

  • Mexic, Hong Kong, India, Indonezia, Japonia, Coreea de Sud, Noua Zeelandă, Filipine, Tailanda.

S-ar putea să fie necesare aprobări suplimentare din partea autorităților și de aici lipsa în debutul inițial.

Am putea vedea o extindere și spre țările din care face parte și România, cele în care Pixel îl faci rost doar prin import neoficial. Majoritatea sunt din Europa Centrală, de Est și Sud.

Trebuie să recunosc că probabilitatea este destul de mică, dar nu improbabilă. 

Google a oferit acces doar la câteva aplicații pentru funcțiile Motion Sense:

  1. Amazon Music;
  2. Deezer;
  3. Google Play Music;
  4. iHeartRadio;
  5. Pandora;
  6. Spotify;
  7. Spotify Stations;
  8. YouTube Music;
  9. YouTube.

Presupun că în timp, vor deschide lista de aplicații și în funcție de priza comercială de care se va bucura noua funcție, element care să-i mobilizeze pe dezvoltatori.

În ultimii ani au fost încercări modeste în a schimba modul de interacțiune cu smartphone-ul. HTC a venit cu Edge Sense, strângi telefonul și ai acces la anumite aplicații sau în aplicații te duci spre funcții presetate. Nu s-a bucurat de cine știe ce succes, au migrat cu Edge Sense de pe HTC-uri și spre linia Pixel (și echipa din spate a făcut asta după ce centrele de R&D ale HTC au ajuns la Google). Acum se încearcă scoaterea controlului de volum, Huawei pe Mate 30 PRO, dar la prima vedere nu mi s-a părut a fi așa ușor de pus în aplicare.

Am testat un control de acest fel în BMW X5 și chiar funcționa fără probleme. Acum descoperim că și smartphone-urile integrează un senzor capabil să recunoască gesturile făcute cu mâna în aer. Sunt oarecum circumspect în ce privește adoptarea sa și asta pentru că suntem de cele mai multe ori cu smartphone-ul direct în mână.

Sursa: 9to5google.com

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.