Telefoane Mobile

La MWC Barcelona 2014 în cadrul standului Alcatel era prezentat și phabletul Alcatel Hero. Mă rog, denumirea completă este Alcatel One Touch Hero. Este un phablet dual-sim care s-ar putea să-l vedem importat și în România de către magazinele online.

Specificații detaliate pentru Alcatel Hero:

–  display IPS de 6 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, suprafață tratată oleofobic, 367 ppi;

procesor MediaTek quad-core la 1.5 GHz pe ARM Cortex-A7, PowerVR SGX544 GPU, 2 GB RAM, 8 GB pentru varianta single sim și 16 GB pentru versiunea dual-sim și slot pentru microSD de până la 32 GB doar la modelul single sim;

Android 4.2.2 Jelly Bean;

– 3G cu viteze în download de până la 42 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, microUSB, A-GPS și GLONASS, radio FM stereo cu RDS;

13 Megapixeli, autofocus, LED flash, filmează la 1080p, cameră frontală de 2 Megapixeli ce filmează la 720p;

baterie de 3400 mAh, 177.6 gr. și 8.5 mm grosime.

Trebuie să punctez ceva înainte de a trece la impresiile propriu-zise. La standul Alcatel în dreptul telefoanelor nu era trecută și denumirea lor, pe o tabletă încastrată în masă erau trecute specificațiile. Ei rulau un fel de pdf pe acele tablete și erau listate toate modelele aduse la MWC 2014. Dacă un vizitator al standului umbla prin meniu aveai parte de alte specificații. La Alcatel Hero era mai ușor pentru că se evidențiază prin dimensiunile sale.

Au mizat pe alb pentru marginile display-ului și gri pe spate. Nu există nicio legătură între cele două părți ale phabletului. Arată mai bine pe gri complet sau pe alb în față și spate. Plasticul de pe spatele lui Alcatel Hero dă impresia de ieftin, m-am bucurat să văd că este mat și nu lucios.

Interfața grafică portată de către Alcatel mizează pe multă culoare. Mi s-a părut obositoare, dar poate prin China și țările asiatice tocmai asta se caută de la un smartphone. Bateria de 3400 mAh este generoasă. La un preț corect ar avea priză la public și în țara noastră.

Câteva fotografii cu Alcatel Hero:

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.