Telefoane Mobile

TCL este compania chineză aflată în spatele brandului Alcatel. Alcatel Idol X+ a fost prezentat oficial și cel mai interesant aș spune că este raportul preț / specificații. Include procesorul MediaTek octa-core la 2 GHz. Din 2014 prevăd o avalanșă de astfel de smartphone-uri și pe plan local. Să vedem care dintre companiile locale se mișcă mai repede (Allview, Evolio, E-BODA, InfoTouch, UTOK etc).

Specificații pentru Alcatel Idol X+:

– display IPS de 5 inch cu rezoluție FHD / 1920×1080 pixeli;

– procesor MediaTek 6592 octa-core la 2 GHz, 2 GB RAM;

– Android Jelly Bean;

– 3G, Wi-Fi b/g/n, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS și GLONASS;

– 13 Megapixeli cu f/2.0 și filmează la 1080p, cameră frontală;

– baterie de 2500 mAh, 7.9 mm grosime.

Preț în China – 330 dolari cu disponibilitate din 15 ianuarie 2014. Marginea ecranului de 5 inch este de 1.9 mm și de aici impresia de display edge-to-edge. Bateria de 2500 mAh nu mi se pare suficient de mare pentru a oferi o autonomie decentă. La un telefon cu display FHD de 5 inch și CPU octa-core nu mai merge să incluzi un acumulator sub 3000 mAh. Pe de altă parte, Alcatel Idol X+ are un preț de comercializare redus.

Alături de smartphone au lansat lși BOOMband, brățară inteligentă cu conectivitate bluetooth. Prin design mi-a amintit direct de Fitbit Flex. Este capabilă să monitorizeze activitățile de zi cu zi, atât în corelație cu smartphone-ul cât și independent. Nu s-a specificat nimic legate de disponibilitatea lui Alcatel Idol X+ în afara Chinei. Alcatel Idol X a ajuns și în România la 6 – 7 luni după debutul din piața chineză.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.