Telefoane Mobile

TCL este compania chineză aflată în spatele brandului Alcatel. Alcatel Idol X+ a fost prezentat oficial și cel mai interesant aș spune că este raportul preț / specificații. Include procesorul MediaTek octa-core la 2 GHz. Din 2014 prevăd o avalanșă de astfel de smartphone-uri și pe plan local. Să vedem care dintre companiile locale se mișcă mai repede (Allview, Evolio, E-BODA, InfoTouch, UTOK etc).

Specificații pentru Alcatel Idol X+:

– display IPS de 5 inch cu rezoluție FHD / 1920×1080 pixeli;

– procesor MediaTek 6592 octa-core la 2 GHz, 2 GB RAM;

– Android Jelly Bean;

– 3G, Wi-Fi b/g/n, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS și GLONASS;

– 13 Megapixeli cu f/2.0 și filmează la 1080p, cameră frontală;

– baterie de 2500 mAh, 7.9 mm grosime.

Preț în China – 330 dolari cu disponibilitate din 15 ianuarie 2014. Marginea ecranului de 5 inch este de 1.9 mm și de aici impresia de display edge-to-edge. Bateria de 2500 mAh nu mi se pare suficient de mare pentru a oferi o autonomie decentă. La un telefon cu display FHD de 5 inch și CPU octa-core nu mai merge să incluzi un acumulator sub 3000 mAh. Pe de altă parte, Alcatel Idol X+ are un preț de comercializare redus.

Alături de smartphone au lansat lși BOOMband, brățară inteligentă cu conectivitate bluetooth. Prin design mi-a amintit direct de Fitbit Flex. Este capabilă să monitorizeze activitățile de zi cu zi, atât în corelație cu smartphone-ul cât și independent. Nu s-a specificat nimic legate de disponibilitatea lui Alcatel Idol X+ în afara Chinei. Alcatel Idol X a ajuns și în România la 6 – 7 luni după debutul din piața chineză.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.