Smartphone

Pe lângă smartphone-ul low-end ce rulează Firefox OS – Alcatel One Touch Fire, compania a mai prezentat în cadrul evenimentului Mobile World Congress şi smartphone-ului high-end numit Alcatel One Touch Idol X.

Noul smartphone de top, vine cu un display de 5 inch, puţin cam mare, după părerea mea, full-hd 1080p, un procesor quad-core la 1.2GHz, 16GB spaţiu de stocare intern şi slot micro-sd. Va rula Android 4.2.1 şi are o cameră de 13MP sau de 8MP.

Da, se pare că va veni în variante diferite, în funcţie de piaţă. În anumite ţări, smartphone-ul va fi lansat cu două slot-uri pentru cardul SIM – va fi Dual-SIM, în timp ce în altele va avea doar un singur slot pentru SIM.

Din punct de vedere al designului, pot să spun că impresionează. Pe mine unul, m-a cucerit designul. Este foarte simplu şi foarte frumos. De asemenea, device-ul va fi disponibil în mai multe culori. OS-ul are şi el parte de un “facelift” care se potriveşte cu designul exterior. Display-ul este foarte rezistent, este un display DragonTrail ce protejează smartphone-ul împotriva zgârieturilor.

Smartphone-ul Alcatel One Touch Idol X va fi disponibil cel mai probabil în luna Aprilie, pe piaţa locală.

Hands-On Video:

Sursa: The Verge