Smartphone

Alcatel este un jucător nou pe piaţa de smartphone-uri din întreaga lume, un jucător mai timid dar care încearcă să se trateze. Primul leac în acest sens a fost marele eveniment IFA Berlin, loc în care Alcatel a lansat câteva telefoane inteligente menite să atragă publicul tânăr.

Alcatel Idol S este primul lansat din această listă de telefoane. Acest device vine dotat cu un display IPS de 4.7 inch având o rezoluţie de 720 x 1280 pixeli, procesor dual-core tactat la 1.2 GHz şi 1 GB de RAM. Camera foto principal este una de 8 megapixeli ce poate filma chiar şi la 1080p cu 30fps, iar cea secundară de 1.3 megapixeli este suficientă să te ajute în apelurile video. Rulând Android 4.2 Jelly Bean, Alcatel Idol S este un telefon care la preţul corect poate avea vânzări decente.

alcatel-one-touch-idol-s-big1

Următorul pe lista lansărilor Alcatel este fratele mai mic, Alcatel Idol Mini. Acesta este un smartphone destinat în special pieţelor emergente şi dispune de un display de 4.3 inch ce are o rezoluţie de 480 x 854 pixeli, procesor dual-core tactat la 1.2GHz, 512 MB memorie RAM, 4GB RAM memorie internă (suportă şi card microSD de până la 32 GB) şi o camera foto de 5 megapixeli. Alcatel Idol Mini rulează Android 4.2 Jelly Bean şi va fi disponibil atât în versiune single-sim, cât şi în varianta dual-sim.

alcatel-one-touch-idol-mini-big

Poate cea mai accesibilă categorie de telefoane inteligente de la Alcatel sunt cele din seria Pop C. În cadrul acesteia, Alcatel a lansat 4 smarpthone-uri: C7, C5, C3 şi C1. Alcatel Pop C7 este cel mai mare dintre ele având un display de 5 inch şi un procesor quad-core tactat la 1.3GHz. Alcatel Pop C5 şi C3 sunt identice din punct de vedere hardware (amândouă dispun de procesor dual-core tactat la 1.3 Ghz), diferenţa dintre ele fiind făcută de display: 4.5 inch, respectiv 4 inch, iar ultimul din această serie, Alcatel Pop C1 oferă un display de 3.5 inch şi un procesor dual-core tactat la 1 GHz. Toate telefoanele rulează Android 4.2 Jelly Bean.

AlcatelPopC1

După ce am prezentat telefoanele de buget, haideţi să treceme la cele high-end. În cadrul acestei categorii, Alcatel a prezentat 2 smartphone-uri foarte interesante: Alcatel One Touch Hero şi Alcate One Idol Alpha.

Alcatel One Touch Hero se orientează spre segmental phabletelor deoarece are un display IPS gigant de 6 inch şi dispune de o rezoluţie Full HD. Smartphone-ul are un puternic procesor quad-core tactat la 1.5 GHz, procesor ce este ajutat de numai puţin de 2GB memorie RAM. Camera foto este una de 13 megapixeli şi este capabilă să filmeze în format Full HD, în timp ce camera secundară este de 2 megapixeli. Alcatel One Touch Hero are o baterie de 3.400 mAh şi va fi disponibil în două variante: de 16 GB şi 32 GB memorie internă.

alcatel-one-touch-hero

Ultimul, dar nu cel din urmă, este Alcatel One Idol Alpha. Acest smartphone oferă un display de 4.7 inch cu o rezoluţie HD, procesor quad-core tactat la 1.2 GHz, un construcţie robustă şi modernă realizată din materiale de calitate şi o grosime de doar 7.5 mm.

179052-idolalphaidolx

Toate aceste telefoane vor fi disponibile la vânzare încă din acest an, însă momentan nu avem niciun fel de informaţie cu privire la preţurile de comercializare.

Sursa: gsmarena.com