Participarea Allview la MWC 2019 nu a venit ca o surpriză pentru nimeni, în ultimii ani compania brașoveană și-a făcut un obicei în a fi prezentă în cadrul standului României. Pentru anul acesta, au venit pregătiți cu două smartphone-uri, o tabletă și noutăți pe partea de televizoare.

Începem cu ceea ce eu cred că este cel mai interesant din listă și anume noul telefon flagship. Allview X6 Xtreme va fi vârful de gamă al seriei X6 și va fi lansat undeva în luna aprilie. Nu am primit toate detaliile, specificațiile complete, dar pot oferi câteva date importante:

  • Allview X6 Xtreme va avea un ecran AMOLED de 6.39 inch de tip Full View cu aspect 19.5:9, fără niciun fel de decupaj sau breton. Este promis un raport corp / display de circa 91.4%. După câteva minute cu un prototip X6 Xtreme pot spune că ecranul este unul de foarte bună calitate, primele impresii sunt pozitive;
  • Camera frontală va fi inclusă într-un mecanism de tip Pop Out automat, ce va fi garantat la 50.000 de operațiuni deschidere / închidere;
  • Carcasa va fi realizată din sticlă pentru partea spate și metal pe margini. Una dintre culorile disponibile va fi un violet cu trecere graduală de la o nuanță foarte închisă, aproape de negru în centru, spre mov către laterale;
  • Se păstrează jack-ul de 3.5mm, iar încărcarea rapidă a acumulatorului se va face cu până la 18W (9V la 2A);
  • Camera principală va fi de tip duală, în timp ce senzorul de amprentă va fi sub ecran;
  • Prețul recomandat va fi de 299 de Euro.

Cel de-al doilea smartphone prezentat la MWC 2019 este Allview X6 Vision, urmașul lui X4 Soul Vision. Principala caracteristică a noului telefon din gama X6 este proiectorul cu laser MEMS încorporat. Distanța de proiectare va fi de până la 6 metri. Allview X6 Vision propune un ecran de 5.99 inch cu aspect 18:9 și rezoluție Full HD+, procesor octa-core MediaTek Helio P23 și memorie RAM de 6 GB. Camera principală este de 16 Megapixeli, în timp ce senzorul camerei frontale este de 8 Megapixeli. Bateria va avea capacitatea de 4000 mAh.

Galerie de imagini cu Allview X6 Vision:

Pe piața din ce în ce mai îngustă a tabletelor, Allview atacă nișa tabletelor cu ecran foarte mare. Știm doar că Allview Viva Home va propune un display cu diagonala de 17 inch și nu avem momentan alte detalii hardware. Se dorește a fi mai degrabă un monitor inteligent, un centru de comandă al tuturor echipamentelor smart din locuință. Folosind sistemul de operare Android cu asistentul Google la pachet, Allview Viva Home va permite preluarea de comenzi vocale.

Tableta Allview Viva Home 17

Ultima informație prezentată de Allview la MWC 2019 este legată de noile televizoare cu Android TV și asistent Google integrat. Acesta se adaugă și completează funcțiile asistentului AVI, pentru ca interacțiunea utilizatorului cu televizorul să fie facilă și completă.

Noua gamă de televizoare Allview Android TV va include tehnologii de imagine precum Adaptive Luma Management (senzor de lumină ambientală și control automat al luminozității ecranului), DNR (Digital Noise Reduction), Black and White Level Extender, Color Transient Improvement și Flesh Tone Management. Pentru sunet, va fi folosit un amplificator digital Ultra-Linear de la Texas Instruments cu tehnologie Dynamic Range Compression și difuzoare Full Range. Dolby Audio și DTS TruSurround completează tehnologiile audio disponibile pe televizoarele Allview Android TV.