Allview P4 AllDro – detalii tehnice, galerie foto de la evenimentul de lansare

08/08/2012

Visual Fan a adus alte două telefoane în gama sa dual-sim AllDro: P4 și P5. Evenimentul de lansare a avut loc la Institute Cafe din București. George Buhnici a fost amfitrionul evenimentului ca și la prezentarea tabletei Evolio. Observați că este implicat activ în promovarea companiilor românești care produc telefoane și tablete.

Allview a depășit pragul de 500.000 de persoane care le-au utilizat vreun produs de-a lungul celor peste 10 ani de prezență pe plan local. Într-o piață a smartphone-urile din România estimată la 1 milion de unități s-a spus că au atins o cotă de piață de 1.5%. Ținând cont de faptul că telefoanele lor sunt nișate – dual-sim și abia de curând au intrat în oferta Cosmote prin Internity și Germanos zic că este destul de ok.

Haideți să parcurgem detaliile tehnice de la Allview P4 AllDro care poate fi cumpărat chiar de astăzi la prețul de 1.299 lei la majoritatea magazinelor online din țara noastră:

– ecran Super AMOLED Plus de 4.3 inch cu rezoluție 480×800 pixeli și 16 milioane culori;

– procesor single core la 1 GHz, 512 MB RAM, 4 GB spațiu de stocare din care 2.5 GB în mod real, microSD de până la 32 GB, PowerVR SGX531 GPU;

– Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich;

– 3G cu viteze de download de până la 7.2 Mbps, Wi-Fi în standardele b/g/n, Wi-Fi direct, Wi-Fi hotspot, DLNA, bluetooth 3.0, microUSB, jack de 3.5 mm;

– cameră de 8 Megapixeli, LED flash, autofocus, touch focus, detectare a feței și a zâmbetului, stabilizare de imagine, cameră frontală de 0.3 Megapixeli;

– baterie de 1600 mAh, 118 gr. și 9.8 mm grosime.

Ca design aduce aminte de Samsung Galaxy S II și iPhone 4 / 4S. Materialele sunt decente, calitatea fabricației la fel. Aduce a smartphone slim cu cele doar 118 gr. și 9.8 mm grosime.

Spatele a fost fabricat dintr-un plastic cauciucat care dă un oarecare grip față de marginile metalice care nu punctează la acest capitol ci la rezistență. Place când îl ai în mână, îl învârți pe toate părțile.

Display-ul impresionează prin culorile afișate, contrast, culoare negru afișată natural. La baza sa sunt trei butoane de tip touch ca la Galaxy Nexus, nu mai regăsiți butoanele capacitive. Mi-a plăcut și la acest aspect.

Rulează Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich. S-a spus că se va face trecerea cu siguranță la Android 4.1 Jelly Bean, dar nu s-a specificat o dată exactă. În meniul de setări ai impresia că ai în mână un Galaxy Nexus, interfața a fost portată exact cum este în Android 4.0 stoc – doar Setările. În rest dați de Allview UI. Mi-a dat impresia că se mișcă fluent și cu procesor de 1 GHz și 512  MB RAM. Inițial am avut impresia că este dual-core. A fost o surpriză să aud că-i un single core. Bitfedender este integrat by default și gratuit în primele trei luni de zile.

Funcționează cu ambele cartele în stand-by. Permite ca din software să alegi cartela de pe care să faci consumul de date / internet via 3G. Nu trebuie să mai scoți cartela din SIM1 și să o pui în SIM2.

La camera foto s-a spus că sunt cinci lentile, că știe HDR. Aștept un model de test ca să confirmăm și să avem mostre foto pentru ce știe să facă P4 AllDro pe partea foto & video.

S-ar putea să avem de-a face cu cel mai bun smartphone dual-sim cu Android la ora actuală în piața românească. HTC Desire V are specificații mai modeste și un preț ceva mai mare / egal – în funcție de magazin.

Mai multe fotografii în albumul nostru de pe pagina de facebook.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.