Accesorii inteligente

Allview P4 Pro este un smartphone low-cost ce a ajuns la precomanda pe site-ul companiei brașovene, iar livrările pornesc din 4 mai 2017. Este atipic în ce privește diagonala display-ului și rezoluția, dar și pentru că aduce 4G pe ambele tehnologii: TDD și FDD.

Este și unul dintre cele mai ieftine telefoane mobile cu Android 7.0 Nougat, din ce este adus pe canal oficial în țara noastră. Element important în opinia mea: nu folosește interfața Visual UI, avem un Android 7.0 Nougat în stadiu nativ, modificări aproape inexistente față de modul în care Google gândește software-ul.

Specificații Allview P4 Pro;

  • display IPS de 4.2 inch cu rezoluție 1280×768 pixeli;
  • procesor MediaTek quad-core la 1.25 GHz pe ARM Cortex-A53, Mali-T720MP2, 1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare și slot pentru cardurile microSD de până la 128 GB;
  • Android 7.0 Nougat;
  • dual-sim, 4G pe TDD și FDD-LTE, viteze de până la 150 Mbps în download și 50 Mbps în upload, Wi-Fi b/g/n, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS;
  • 5 Megapixeli de tip fixed focus, LED flash, filmează la 720p, cameră frontală de 0.3 Megapixeli;
  • baterie de 1600 mAh, 118.6 gr. și 12.15 mm grosime.

Cred că o baterie de minim 2000 mAh ar fi fost recomandată. Până la urmă avem un smartphon din categoria low-cost, cu puncte PRO și CONTRA. La PRO aș pune display-ul, Android 7.0 Nougat, 4G pe ambele tehnologii. La CONTRA m-aș referi la cantitatea de memorie RAM și spațiul de stocare preinstalat, la camera de tip fixed focus, dar și la capacitatea acumulatorului.

Până la urmă…, 329 lei. Nu ai cum în această sumă să primești un pachet complet, anumite compromisuri trebuiesc efectuate. A trecut ceva timp de la ultimul smartphone cu adevărat ieftin testat, dar o să încerc a-l obține din partea Allview pe P4 Pro. Personal, mi-aș dori să-l transform în hotspot pentru un abonament de date al Digi Mobil, faptul că are 4G pe TDD-LTE contează mult. Aș spune că este mai ieftin ca un hotspot pe TDD și FDD.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.