Allview P6 Energy – review

27/03/2015

Un smartphone exact ca cel pe care o să vi-l prezint detaliat astăzi va fi oferit drept premiu prin tragere la sorți în cadrul unui concurs de pe gadget.ro. În cazul în care nu v-ați înscris deja, o puteți face aici.

Fie că va avea parte de o recenzie pozitivă, fie că va avea mai multe puncte slabe decât cele forte, eu zic că merită să vă înscrieți la concurs până pe 5 aprilie 2015. Haideți să vedem de ce este în stare acest smartphone cu baterie uriașă și să începem cu partea hardware.

Specificații Allview P6 Energy:

specificatii-Allview-P6-Energy

Design

Allview P6 Energy

După ce am scos telefonul din cutie, am observat că tot acolo mai există și încărcătorul, cablul microUSB – USB 2.0, căștile de tip in-ear, folia de protecție pentru ecran, certificatul de garanție, manualul de utilizare și codul de activare pentru o perioadă limitată a antivirusului preinstalat.

Spre a acomoda o baterie de 5000 de mAh, Allview P6 Energy este un smartphone pentru care grosimea redusă nu a fost o prioritate. Totuși, la 10.3 mm și 176 de grame nu este nicidecum un dispozitiv dificil de ținut în mână. Capacul spate oferă un grip mediu, nefiind lucios, dar are tendința de a aduna câteva urme.

Din punct de vedere al aspectului, Allview P6 Energy nu este un smartphone prea original. Nu impresionează, iar singurul element ce poate încânta ochiul este reprezentat de marginea de metal ce înconjoară ecranul și partea unde se prinde capacul spate. Această margine este și cea care oferă o rigiditate crescută, ce face ca telefonul să nu scoată zgomote neplăcute oricum l-am strânge în mână.

Construcția, după cum am spus, este solidă, iar finisările chiar bune, dacă ne raportăm la categoria de preț din care face parte Allview P6 Energy. Materialele din care este fabricat smartphone-ul sunt și ele în deplină concordanță cu costul de comercializare și nu dezamăgesc.

Ecran și sunet

Allview P6 Energy

Ecranul lui Allview P6 Energy este unul ce măsoară 5 inci în diagonală și care oferă o rezoluție HD de 1280 X 720 pixeli, ce face ca imaginile afișate să fie bine conturate și să nu apară deloc pixelate. Un panel IPS cu tehnologie OGS (One Glass Solution) de bună calitate, ce oferă culori plăcute, unghiuri largi de vizualizare și luminozitate suficientă. Ultima nu poate face minuni în bătaia directă a razelor de soare, dar puține sunt display-urile ce reușesc așa ceva.

Sunetul redat prin difuzorul extern, aflat pe spatele lui Allview P6 Energy, la bază, este foarte bun. Intensitatea maximă reușește să impresioneze, iar calitatea este mult peste medie. Sunt redate destul de bine și frecvențele joase, cu un nivel al bass-ului suficient pentru un smartphone.

Căștile din pachet nu sunt tocmai rele și s-ar putea să fie suficiente pentru mulți dintre utilizatori. Dacă vreți să beneficiați la maxim de sunetul bun oferit prin jack-ul de 3.5 mm ar trebui să vă orientați, totuși, către unele mai performante.

Hardware, sistem de operare și aplicații

Allview P6 Energy

Procesor MediaTek MT6582 de tip quad-core la 1.30 GHz cu accelerator grafic Mali-400 Mp și 1 GB de RAM reprezintă un ansamblu hardware foarte des întâlnit la smartphone-urile dintr-o zonă cu preț mai redus față de cea în care concurează Allview P6 Energy.

Pentru ca procesorul alături de celelalte componente să dea rezultate optime este nevoie de un software bine scris. Din păcate, în cazul dispozitivilui de față nu avem parte de așa ceva. Android-ul 4.4.2 KitKat peste care Allview a adăugat interfața Berry UI se mișcă greoi și oferă lag la tot pasul. Tranzițiile prin meniu agață destul de des, iar când facem swipe de sus în jos spre a ajunge în zona de notificări durează de multe ori și peste 1 – 2 secunde.

Interfața Android 4.4.2 KitKat este destul de schimbată față de versiunea nativă a acestui sistem de operare. Nu mai insist asupra modificărilor aduse, întrucât vi le-am mai prezentat și cu alte ocazii – la Allview Viper e, spre exemplu.

Chiar dacă prin meniu se descurcă mai greu, în jocuri ca Real Racing 3 avem parte de o experiență acceptabilă. Și în browsing sau pe rețelele de socializare totul decurge plăcut și fără probleme.

Aplicațiile preinstalate, în afara celor de la Google, mai sunt numai câteva: File Explorer, Actualizare sistem, Manager app, Vreme, Lanternă, Compas, Bitdefender Mobile Security și Selfcare. Puțin bloatware, dar asta nu înseamnă și că sistemul rulează excelent, dar l-aș recomanda pentru partea de socializare, apeluri telefonice, browsing, YouTube, mai ales că autonomia ajunge a fi mult mai bună față de alte telefoane din această categorie de preț .

Performanță

Teste benchmark Allview P6 Energy

Toate rezultatele din testele de benchmark prin care a trecut Allview P6 Energy sunt reunite în tabelul de mai jos:

teste-benchmark-Allview-P6-Energy

Conectivitate

Allview P6 Energy

Allview P6 Energy este un smartphone dual sim ce acceptă două cartele de tip micro sim. Vitezele 3G sunt de până la 21 de Mbps în download și de până la 5.76 Mbps în upload. Pe lângă suportul dual sim, mai avem Wi-Fi 802.11 în standardele b/g/n, bluetooth 4.0, GPS, Radio FM, microUSB 2.0 și  jack de 3.5 mm.

Dispunerea elementelor de conectivitate este următoarea: în partea de sus găsim jack-ul de 3.5 mm, pe laterala din dreapta sunt tastele pentru reglarea volumului și cea power, iar jos avem portul microUSB. Marginea stângă este lăsată liberă.

Nu am întâmpinat probleme din partea nici unui element de conectivitate, iar semnalul GSM este stabil și recepționat în mod normal. Calitatea în apelurile de voce este bună, deși o intensitate mai ridicată în cască ar fi fost binevenită. Pune probleme doar în mediile zgomotoase peste medie.

Cameră foto și video

Allview P6 Energy

Camera principală de 8 Megapixeli de pe spatele lui Allview P6 Energy reușește rezultate optime pe partea de fotografie, dar mai puțin impresionante în captarea clipurilor video. De vină pentru asta trebuie să fie modul de comprimare, care în cazul fișierelor video este de tip .3gp, format recunoscut pentru faptul că nu poate oferi o decodare tocmai bună.

Mai jos aveți câteva exemple despre cum se descurcă camera principală a lui Allview P6 Energy.

Clip video făcut cu Allview P6 Energy;

Autonomie

Allview P6 Energy

Am ajuns și la capitolul cel mai de interes pentru un smartphone în a cărui denumire întâlnim termenul ”Energy”. Se poate mândri produsul Allview de această titulatură? Ei bine, da și încă cum!

Nu cred că exsită scenarii realiste în care Allview P6 Energy să nu reziste cel puțin o zi și jumătate. Oricât de intens l-ai folosi va trece de 15 -17 ore garantat. Vorbesc în acest caz de un timp al ecranului aprins de aproximativ 60 – 70% și asta cu intensitatea luminii la maxim.

Folosit destul de intens va oferi cel puțin două zile de autonomie, iar într-un ritm mediu va trece chiar și de trei zile.

Mai adaug aici faptul că, deși capacul spate poate fi îndepărtat, bateria este fixă și nu poate fi scoasă din locașul ei. De asemenea, merită menționat că Allview P6 Energy poate acționa ca un power bank (baterie auxiliară, externă) pentru un alt telefon sau poate chiar tabletă. Pentru asta este nevoie de un cablu microUSB – USB OTG, neinclus în pachet.

Preț

Allview P6 Energy – 799 lei la eMAG

Concluzii

Allview P6 Energy

Mă gândesc că atunci când cineva decide să cumpere un Allview P6 Energy o face în primul rând pentru autonomia oferită de bateria de 5000 mAh. Dacă asta este principala nevoie a clientului de Allview P6 Energy, atunci acesta va fi satisfăcut. Ecranul și sunetul oferit sunt și ele foarte bune, iar construcția solidă va fi, de asemenea, apreciată.

Singurul minus adevărat al acestui smartphone stă în software-ul slab optimizat. Chestiunea aceasta ar putea fi rezolvată printr-un update de firmware.

Principalele puncte PRO sau CONTRA le-am structurat mai jos:

PRO

– autonomia oferită de acumulatorul de 5000 de mAh;

– ecran de calitate;

– sunet bun atât prin difuzorul extern, cât și prin jack-ul de 3.5 mm;

– construcție solidă;

– poze de calitate reușite cu camera principală de 8 Megapixeli.

CONTRA

– Android 4.4.2 KitKat cu Berry UI ce oferă unele întârzieri în meniu;

– hardware ușor învechit.

Darius Pană
Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.