Mi-am dorit să testez Allview P7 Seon pentru soluția hardware. Este primul smartphone Android cu procesor MediaTek hexa-core. MediaTek este recunoscut pentru procesoarele dual-core, quad-core, octa-core, dar în 2014 au lansat și un CPU hexa-core, implementat pe Allview P7 Seon.
În esență nu sunt prea multe modificări între MediaTek 6592 de tip octa-core și MediaTek 6591 cu arhitectură hexa-core. Ambele procesoare sunt împerecheate cu Mali-450 și mizează pe ARM Cortex-A7, diferența fiind dată de numărul de core-uri ( 8 x ARM Cortex-A7 la MTK6592 și 6 x ARM Cortex-A7 la MTK6591). La capitolul performanță găsiți comparații directe între cele 2 procesoare ale gigantului chinez ce a crescut în ultimii 2 ani pe baza exploziei de telefoane ieftine și mid-range.
Specificații detaliate pentru Allview P7 Seon:
Design
În pachet dați de smartphone, bateria de 2400 mAh, cablu microUSB – USB 2.0, încărcător pe USB 2.0, căști de tip in-ear pe jack de 3.5 mm, cod pentru activarea versiunii complete a Bitdefender Mobile Security pe o perioadă limitată, certificat de garanție, manual cu instrucțiuni de utilizare, folie de protecție pentru ecranul de 5.5 inch.
Allview P7 Seon este un phablet generos dimensionat. Sunt zone destul de măricele deasupra și sub display-ul de 5.5 inch și asta-l face mai mare decât te-ai aștepta. Capacul ce acoperă întreg spatele merge a fi îndepărtat în mod facil și se oferă acces la bateria de 2499 mAh, iar spre a înlocui microSIM-urile 1 și 2, dar și spre a poziționa cardul microSD de până la 32 GB trebuie ca acumulatorul să fie scos din locașul său. Capacul mi s-a părut puțin cam fragil, dar textura ce contribuie la grip și faptul că au mers pe un plastic mat le punctez pozitiv.
Colțurile sunt drepte și nu rotunjite, la baza display-ului se află trei taste capacitive, logo-ul Allview și inscripția P7 Seon by Allview sunt stilizate neintruziv pe spatele device-ului. P7 Seon este un phablet plăcut, ca design se încadrează în segmentul mid-range. Materialele și finisarea depășesc alte telefoane concurente. Din anumite puncte de vedere aș spune chiar că merge spre segmente superioare de preț, cel puțin pe partea de feeling lăsat de acest capitol.
Ecran și sunet
IPS OGS de 5.5 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli. Sunt printre cei care consideră că o rezoluție mult prea mare nu este recomandată pe un smartphone sau phablet și aduc aminte situația de la laptopuri și monitoare unde ne mulțumim cu valori mult mai mici. Display-ul lui Allview P7 Seon punctează bine la capitole precum luminozitatea, unghiul de vizualizare, culori afișate în mod corect. Nu ai parte de elemente pixelate etc.
Sunetul provine de la 2 speaker situate pe spatele telefonului. Pentru un efect stereo s-a optat pentru poziționarea unui speaker în partea superioară, lângă camera de 8 Megapixeli și al doilea la bază. Sound-ul este de-a dreptul imersiv și nu am întâlnit alt produs Allview care să livreze o astfel de calitate și bass-ul fiind redat neașteptat de bine pentru un produs mid-range. Amplificatorul Yamaha își face treaba în mod conștiincios. Jack-ul de 3.5 mm îl regăsiți în partea superioară, iar reglarea volumului în lateral dreapta. Căștile din pachet sunt destul de bune, de tip in-ear, negre, cu fir normal.
Hardware, sistem de operare și aplicații
Elemente ce definesc Allview P7 Seon pe partea hardware: MediaTek 6591 hexa-core la 1.5 GHz pe ARM Cortex-A7, 1 GB RAM, Mali-450 pe post de accelerator grafic, 8 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB. Am instalat mai multe jocuri și aplicații și s-a descurcat bine. GPU-ul Mali-450 se descurcă și cu jocuri mai complexe.
Rulează Android 4.4 KitKat cu celebrul launcher al companiei brașovene. Nu este neapărat celebru în sens pozitiv, deși știu câteva persoane mulțumite. Știți că sunt o multitudine de launchere în Google Play și de fiecare dată optez pentru Nova Launcher sau Apex. Pe P7 Seon le-am testat pe amândouă și se descurcă fără probleme. Telefonul nu are întârzieri în meniu, așa-numitul lag.
Dintre aplicațiile preinstalate pe Allview P7 Seon:
File Explorer – nu are nevoie de o descriere;
Facebook, Căutare prin Google, Compas, Radio FM, Lanternă, Căutare vocală by Google, Vremea – idem;
Bitdefender Mobile Security – activare a versiunii complete pe termen limitat;
Notițe – salvezi notițe în memoria smartphone-ului;
Sygic – software de navigație cu plată;
Minimalism din acest punct de vedere. Meniul de notificări are un design diferit de ce am regăsit până acum la telefoanele Allview, setările sunt grupate în Setări rapide și Toate setările. La setări rapide dați de Wi-Fi, Bluetooth, Sonerie, Afișare, Actualizări de sistem și Blocarea ecranului.
Am instalat jocuri uzuale din Google Play și nu au fost probleme, s-a descurcat și cu aplicații mai complexe.
Performanță
Allview P7 Seon a trecut prin furcile caudine ale testelor de benchmark + o comparație cu Allview P7 Xtreme.
Conectivitate
Are suport pentru 2 cartele de tip microSIM, se adaugă slotul pentru cardurile microSD de până la 32 GB, Wi-Fi în standardele b/g/n, Wi-Fi direct, Wi-Fi display, bluetoth 4.0. Știe dual-band pe 2.4 și 5 GHz.
În ce privește dispunerea elementelor de conectivitate: jack de 3.5 mm în partea superioară, în lateral dreapta se află tasta power și reglarea volumului, la bază se află portul microUSB, iar în lateral stânga nu se află nimic. În apelurile de voce se descurcă destul de bine.
Conexiunea la internet prin Wi-Fi sau 3G a funcționat în parametrii normali, fără să facă vreo problemă.
Cameră foto și video
8 Megapixeli, LED flash, autofocus, filmează la 1080p cu 30 fps, cameră frontală de 2 Megapixeli. Meniul aplicației pentru camera foto & video are customizarea Allview. Recomand Google Camera, o găsiți în Play Store și merge a fi instalată pe telefoanele cu 4.4 KitKat.
Clip facut cu Allview P7 Seon;
Mai multe fotografii făcute cu Allview P7 Seon:
Autonomie
Bateria de 2400 mAh are un consumator important: display-ul IPS OGS de 5.5 inch cu rezoluție la 1280×720 pixeli. Am observat că mai contează destul de mult și ce activități desfășori pe phablet. În cazul unui clip video, bateria se golește mai rapid, la fel și în testele de benchmark. În browsing și pe apeluri de voce, unele jocuri Android se descurcă ceva mai bine. Una peste alta, primești trei sferturi de zi cu Allview P7 Seon, activități intense și luminozitatea la 50%.
Preț
Allview P7 Seon – 999 lei la eMAG.
Concluzii
Allview P7 Seon este un phablet mid-range cu un raport preț / specificații destul de bun. L-aș recomanda pentru cei ce-și doresc un display mai mare, excelent pe partea de entertainment, audio de bună calitate etc. Am structurat punctele sale PRO și CONTRA.
PRO
– display de bună calitate;
– design plăcut;
– 2 speakere stereo care se descurcă foarte bine;
– destul de puternic pentru majoritatea aplicațiilor și jocurilor din Play Store;
– bloatware minim.
CONTRA
– autonomia putea fi la o valoare mai mare;
– rezultate modeste ale camerei principale de 8 Megapixeli.
Review-ul în format video: