Telefoane Mobile

L-am testat pe Allview Soul X5 Pro, iar compania brașoveană îl are în pregătire pe fratele mai mic – Soul X5. Allview promite că noul terminal va păstra funcțiile importante aduse de AI pe Pro, la un preț atractiv. 

Inima cu ghilimelele de rigoare este dată de MediaTek Helio P22 realizat pe un proces de litografiere TSMC în 12nm FinFET, octa-core cu frecvență de până la 2 GHz ( 4  x ARM Cortex-A53 la 2.0 GHz + 4 x ARM Cortex-A53 la 1.5 GHz), suport pentru memorie de tip LPDDR3 sau LPDDR4X, cu acceleratorul grafic IMG PowerVR GE8320.

Dispune de Wi-Fi ac, localizare prin Beidou, GALILEO, GLONASS și GPS, bluetooth 5.0. Acum rămâne de văzut dacă aceste funcții sunt preluate integrat și de Allview Soul X5.

Câteva dintre funcțiile pe care Soul X5 le va prelua de la Soul X5 Pro:

  • activarea / dezactivarea prin swipe a notch-ului;
  • deblocare prin identificare facială;
  • efect bokeh pentru camera principală, dar și pentru cea frontală.

Include tehnologia MediaTek Imagiq ce pe camera duală aduce un plus pe partea de profunzime a imaginii. Printre altele, identifică obiectele și scenele foto (în genul a ceea ce oferă Huawei pe P20 și P20 Pro).

MediaTek Helio P22 ar consuma cu până la 24% mai puțină energie față de P23, acuratețe a GPS-ului crescută cu 10%, transfer de date pe Wi-Fi cu până la 80% mai sprinten.

Acestea sunt primele detalii. Avem de așteptat specificațiile complete, prețul și să-l testăm ca să-i descoperim punctele PRO și CONTRA.

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.