Am testat în ultimele zile și Allview V1 Viper. Este ultimul smartphone anunțat de către Visual Fan. La nivel hardware nu sunt diferențe între V1 Viper și Allview P6 Quad al cărui review l-ați regăsit pe Gadget.ro în urmă cu câteva săptămâni. Ambele mizează pe un CPU MediaTek quad-core la 1.2 GHz, 1 GB memorie RAM, PowerVR SGX544.

Allview V1 Viper mizează pe un design plăcut, grosime și greutate reduse, Android 4.2 Jelly Bean din start. P5 Quad, P5 Qmax și P6 Quad veneau cu 4.1 Jelly Bean.

Specificații hardware pentru Allview V1 Viper:

Smartphone

Date tehnice

Allview V1 Viper

Ecran

IPS OSG de 4.7 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli

Procesor

MediaTek quad-core la 1.2 GHz

Memorie

1 GB RAM, 4 GB spațiu de stocare / 1.75 GB în mod real și microSD de până la 32 GB

GPU

PowerVR SGX544

Sistem de operare

Android 4.2 Jelly Bean

Conectivitate

3G cu viteze de download de până la 21.6 Mbps, Wi-Fi b/g/n, bluetooth 4.0, microUSB, A-GPS

Cameră foto și video

8 Megapixeli și filmează la 1080p, cameră frontală de 2 Megapixeli

Baterie

1800 mAh

Greutate

124.9 gr.

Grosime

7.9 mm

Design

Allview-V1-Viper (1)

Cutia este mai specială. Din acest punct de vedere iese în evidență față de orice am mai testat până acum. Cutia este neagră și textul V1 Viper scrie cu un verde fluorescent. La interior dați de cutia propriu-zisă și un flacon cu un praf alb necomestibil pe care au imprimat Antivenin. Asta în corelație cu numele telefonului dual-sim: V1 Viper.

În cutie dați de Allview V1 Viper, 2 capace în culorile alb și albastru, căștile de tip in-ear cu fir lat pe roșu și amintesc puțin la nivel de design de cele Beats by Dr. Dre, încărcător, cablu microUSB – USB 2.0, folie de protecție pentru display, manual de instrucțiuni, cod pentru activare a BitDefender Mobile Security, certificat de garanție.

Față de alte telefoane dual-sim cu Android iese în evidență prin cele 124.9 gr. și o grosime de doar 7.9 mm. Asta în contextul în care V1 Viper vine cu capac al bateriei și acces la sloturile pentru SIM de dimensiunie normale + microSIM + slot pentru cardurile microSD de până la 32 GB. Mulți prieteni au spus că aduce aminte ca design de LG Nexus 4 și asta nu-i un lucru rău, dar personal nu mi se pare. Are alte linii.

V1 Viper vine cu capace interschimbabile. Te alegi cu trei dintre ele direct din cutie: alb, albastru și negru. Cel negru dă impresia de seriozitate, iar cel alb și albastru pentru cei care vor un plus de culoare cu care să iasă în evidență. Montarea capacelor se face ușor, sunt și destul de flexibile.

V1 Viper este unul dintre cele mai bine realizate telefoane cu conectivitate dual-sim și Android. Impresionează prin profilul subțire, capace interschimbabile ce-l fac ușor de personalizat, finisare plăcută, rezistent în timp, destul de rigid pentru cei 7.9 mm grosime, forme rotunjite.

Ecran și sunet

Allview-V1-Viper (13)

IPS de 4.7 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli. Impresionează de la prima pornire a telefonului. Nu am ce să-i reproșez. Punctează serios în ce privește luminozitatea, unghiul de vizualizare, culori plăcute. La baza ecranului se află trei taste capacitive cu rol de Afișare a mai multe detalii, ieșire pe ecranul de start și Back.

Sunetul vine de la o boxă dispusă pe spatele telefonului. Și aici iese în față cu un sound puternic, clar, destul bass. Este unul dintre cele mai gălăgioase telefoane, în sensul bun, testate în ultima perioadă. Aveți un scurt demo și în clipul video. Veți remarca că stă bine și la acest capitol. Jack-ul de 3.5 mm l-au poziționat pe lateral, în partea superioară. Căștile de tip in-ear pe roșu și cu fir lat oferă un sunet cu mult bass, audiție de top. Până acum, V1 Viper iese în evidență prin display-ul luminos, profil subțire, capace, sunet ce impresionează atât pe boxă cât și pe jack-ul de 3.5 mm în combinație cu căștile incluse în pachet.

Hardware, sistem de operare și aplicații

Allview-V1-Viper (17)

Nu ar fi prea multe de spus la capitolul hardware. Aș putea să iau cu copy și paste ce am scris la Allview P6 Quad. Allview V1 Viper integrează un procesor MediaTek quad-core la 1.2 GHz, 1 GB memorie RAM, 4 GB din care 1.75 GB spațiu de stocare, slot pentru microSD de până la 32 GB, PowerVR SGX544 pe post de accelerator grafic.

Rulează Android 4.2 Jelly Bean cu Berry UI. Prima întrebare la care voi răspunde: Are lag?

Da și Nu. Știu că deja am stârnit câteva zâmbete. Și acum să explic:

Da. Are un lag ușor pereceptibil dacă folosiți Berry UI ca și launcher.

Nu. Dacă pui un launcher din Google Play și aici aș recomanda Nova Launcher. Demonstrez ce am scris aici prin clipul video de la final. Veți vedea câte se schimbă între launcherul inclus by default și unul dedicat.

Allview V1 Viper este capabil să ruleze filme la 1080p fără nicio problemă, fără să sacadeze. V1 Viper nu are probleme în ce privește aplicațiile cu cerințe grafice elaborate. Merg a fi instalate fără probleme: Real Racing 3, Need for Speed: Most Wanted, Riptide GP2 etc.

Dintre aplicațiile preinstalate pe smartphone: Bitdefender Mobile Security, Gameloft Live, Little Big City Freemium, News, Stunnel, Wonder Zoo. Aș zice că s-a mers pe bloatware la minim și asta-i un lucru pozitiv. Va trebui să instalați din Google Play: YouTube, Facebook, Twitter, LinkedIn, Chrome etc.

Ideea principală este simplă. V1 Viper pot spune că este suficient de puternic să ruleze orice aplicație sau joc din Google Play într-un mod decent, capabil să ofere browsing în mare viteză și fără lag cu un launcher dedicat în genul Nova Launcher.

Performanță

Screenshot_2013-07-31-15-16-08

L-am supus la o serie de teste de benchmark și le-am reunit în tabel:

Smartphone

Teste de benchmark

Allview V1 Viper

Quadrant Standard

3949 puncte

AnTuTu Benchmark

12572 puncte

NenaMark 1

52.3 fps

NenaMark 2

43 fps

CF-Bench

12067 puncte

Vellamo

HTML5 – 1461 p.

METAL – 429 p.

3DMark

Ice Storm – 3137 puncte

Ice Storm Extreme – 1554 puncte

BrowserMark 2.0

2150 puncte

HTML5test

434 puncte cu browserul integrat

Conectivitate

Allview-V1-Viper (2)

3G cu viteze de până la 21.6 Mbps, Wi-Fi în standardele b/g/n, bluetooth 4.0. În lateral sus dați de portul microUSB pentru încărcarea bateriei de 1800 mAh cât și pentru conectarea la PC, tot acolo se află și jack-ul de 3.5 mm. În lateral dreapta se află tasta de power și cele dedicate pentru reglarea volumului. La bază sau în stânga nu mai este niciun element de conectivitate.

Aș fi optat pentru dispunerea pe o altă latură a volumului sau tastei de power. Ele sunt individualizate față de profilul telefonului, dar de multe ori vei apăsa tasta de power în locul celei de volum și viceversa.

Nu am sesizat probleme în ce privește funcționarea Wi-Fi sau în semnalul 3G.

Cameră foto și video

Allview-V1-Viper (5)

8 megapixeli și filmează la 1080p și cameră frontală de 2 Megapixeli. Vă las cu o galerie foto și video făcută cu Allview V1 Viper ca să vă formați o impresie. Este un oarece lag în captarea fotografiilor, mă refer la interfața camerei foto & video. Sunt multe opțiuni pe acolo și dispuse la îndemână.

Autonomie

Screenshot_2013-08-06-11-21-51

1800 mAh, display de 4.7 inch cu rezoluție HD, CPU MediaTek quad-core și un punct slab al lui V1 Viper. Allview P6 Quad la același hardware venea cu 2100 mAh. Trece testul de utilizare pentru o zi cu două cartele SIM, dar destul de greu, fără sincronizări în fundal, fără browsing sau jocuri în mod intensiv și fără prea multe apeluri și mesaje, fără luminozitatea setată pe maxim. Aici s-a făcut un compromis pentru grosimea de 7.9 mm. La Allview V1 Viper vă recomand să-l accesorizați și cu o baterie externă.

Au inclus și un mod denumit Economiz baterie ce promite un plus la capitolul autonomie și un ușor compromis în ce privește performanțele oferite.

Concluzii

Allview-V1-Viper (22)

Allview V1 Viper este un smartphone complet și are multe puncte PRO, dar și un mare punct CONTRA la final. Gama Allview s-a îmbogățit cu un telefon care sunt sigur că va avea priză la publicul local. A ajuns și în oferta Cosmote și știu că multe persoane întreabă de el, dar stocurile se epuizează rapid.

PRO

– cel mai subțire smartphone dual-sim, design plăcut, finisare decentă;

– capace interschimbabile;

– display de top ce nu are niciun punct slab;

– sunet puternic atât pe micuța boxă din spate cât și pe căștile in-ear cu fir lat incluse în pachet;

– Android 4.2 cu puțin bloatware și cu Nova Launcher se mișcă impecabil prin meniu, aplicații, browsing etc;

– rezultate bune și în ce privește captura foto și filmarea la 1080p cu senzorul de 8 Megapixeli.

CONTRA

– autonomie ușor dezamăgitoare;

– Berry UI încetinește telefonul și recomand să treceți pe un launcher distinct / o multitudine găsiți în Google Play;

– preț ceva cam mare ce-l aduce aproape de alte telefoane Android de top în genul lui LG Nexus 4 etc.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.