Allview VIVA H7 S și VIVA H7 Life sunt tabletele ce oferă internet gratuit la nivel național, pentru 1 an de zile, fără cost suplimentar. De aici și un interes mai mare pentru aceste tablete Android, față de concurența care la momentul actual nu oferă ceva comparabil.

Nu știu sigur, dar cred că ambele tablete au câte o cartelă sim Digi Mobil. Au strâns parteneriatul de când telefoanele Allview sunt oferite în combinație cu abonamentele operatorului telecom lansat de RCS-RDS. Allview VIVA H7 S dorește să impresioneze prin raportul preț / specificații. Este o tabletă de tip all-in-one cu conectivitate Wi-Fi în standardele b/g/n și 3G cu viteze de până la 21.6 Mbps în download.

Allview-VIVA-H7-S (4)

Am structurat datele hardware pentru Allview VIVA H7 S:

specificatii-Allview-VIVA-H7-S


Design

Allview-VIVA-H7-S (1)

În pachet dați de tabletă, certificat de garanție, cod de activare pentru Bitdefender Mobile Security, încărcător pe USB 2.0, cablu microUSB – USB 2.0, căști de tip in-ear negre, manual cu instrucțiuni de utilizare. Folie de protecție din plastic este direct montată peste display-ul de 7 inch.

Uimește prin dimensiunile sale compacte, cântărește doar 277 gr. și grosime situată sub 9 mm și asta în contextul în care spatele tabletei a fost fabricat din metal ceea ce contribuie la partea de rezistență, rigiditate. Poți folosi tableta de 7 inch, de multe ori și cu o singură mână. Îmi amintesc de primele tablete Android pe această diagonală care erau robuste, greu de manevrat, iar în 2014 s-a ajuns să avem device-uri în genul lui Allview VIVA H7 S care se apropie din ce în ce mai mult de segmentul phablets (în jur de 200 gr., grosimea-i cam aceeași).

Sigla Allview nu o găsiți în partea frontală ci doar logo-ul stilizat neintruziv pe carcasa spate. Au ales să folosească un capac îngust și sub acesta se află sloturile pentru microSD și SIM-ul de dimensiuni clasice.

Are un design aparte, nu poate fi considerată drept o clonă a vreunei tablete cunoscute. Partea superioară și inferioară este ușor arcuită, linii drepte pe lateral. Mi-a plăcut VIVA H7 S cu o mică excepție, capacul ce acoperă elementele de conectivitate mai sus amintite dă impresia de fragilitate și se fixează cu zgomotele caracteristice unui Samsung GALAXY S II & S III.

Ecran și sunet

Allview-VIVA-H7-S (15)

IPS OGS de 7 inch cu rezoluție 1280×800 pixeli și folia de protecție o găsiți direct montată peste ecranul tabletei Allview. Nu impresionează prin culori sau luminozitate, dar se descurcă destul de bine, în limitele clasei sale (tablete cu preț de 5 – 6 – 700 lei). Mă bucur că la rezoluție s-a părăsit 1024×600 pixeli spre un 1280×800 pixeli pe care-l consider mai uzual.

Interesant este că la baza display-ului se află trei taste capacitive cu rol de Back, ieșire pe ecranul de start și mai multe detalii în aplicații sau customizare a ferestrelor de pe ecranul de pornire. M-am obișnuit cu elemente de control direct în interfața Android, touch buttons. De aceea, VIVA H7 S este ușor de folosit în modul portrait și ai nevoie de o perioadă de obișnuire pentru landscape, controale într-un colț și nu la bază.

Sunetul ajunge a fi livrat de un speaker situat pe spatele tabletei, aproape de baza sa. Se descurcă ok, sound ceva mai metalic și cu amplitudine mai redusă. Se scoate prin intermediul căștilor in-ear incluse în pachet, mai rar în segmentul tabletelor să ai parte de un astfel de accesoriu. Jack-ul de 3.5 mm a fost poziționat în partea superioară, iar reglarea volumului în lateral dreapta. Căștile sunt exemplare. Te scutesc de o achiziție ulterioară.

Hardware, sistem de operare și aplicații

Allview-VIVA-H7-S (16)

Elemente de bază pentru Allview VIVA H7 S: MediaTek quad-core la 1.3 GHz pe ARM Cortex-A7 + 1 GB RAM + Mali-400MP accelerator grafic, 8 GB spațiu de stocare din care în jur de 5 GB în mod real și slot pentru microSD de până la 32 GB.

Berry UI a fost părăsit în fața unui launcher nou preinstalat. Se numește Kobee Launcher. Spre a instala Google Now Launcher trebuie ca mai întâi să încărcați Nova Launcher și ulterior să treceți pe software-ul adus de compania americană în magazinul de aplicații Android. Apropo, Nova Launcher rămâne o alternativă mai bună, mult mai rapid decât Kobee sau Google Now.

Kobee Launcher aduce aplicațiile și widget-urile direct pe ecranul de start. Nu există meniul cu aplicațiile în stil clasic. O idee similară găsiți la MIUI de la Xiaomi sau la Emotion UI de la Huawei. Am punctat mai sus că sunt destule alternative în Google Play. Păstrează zona de notificări împărțită în partea cu notificările propriu-zise și shortcut-urile către diverse setări (în funcție de locul în care faci swipe, stânga sau dreapta). Setările tabletei sunt similare cu cele devenite clasice pentru un device cu Android, doar că fundalul este alb și nu negru. Există posibilitatea de a configura când tableta să se oprească și să pornească, în funcție de momentul în care nu mai ai nevoie de device în funcțiune.

Trebuie să punctez că rulează Android 4.2.2 Jelly Bean. Cu Nova Launcher s-a împăcat cel mai bine și s-a mișcat cel mai sprinten. Google Now sau Kobee încetinesc device-ul și-l fac să funcționeze cu un lag perceptibil în anumite scenarii de utilizare.

Dintre aplicațiile preinstalate:

Bitdefender Mobile Security – cod de activare pentru varianta full inclus în pachet, pentru o perioadă determinată;

APV PDF Viewer – cititor de documente în format PDF;

ES File Explorer și ES Task Manager – nu mai au nevoie de descriere pentru funcțiile îndeplinite;

Radio FM – idem;

MultiLing Keyboard – alternativă la tastatura inclusă by default;

Notes – pentru cei interesați să-și noteze câteva idei și să le salveze pentru mai târziu;

Perfect 365 – pentru fetele interesate de machiaj;

Sygic – software de navigație profesional, activare pentru 7 zile și ulterior implică o taxă lunară;

Torch – lanternă;

Am instalat Asphalt 8: Airborne și Need For Speed: Most Wanted, le rulează, dar răspunde comenzilor ceva mai greu. Accelerometrul preia mișcările cu o ușoară întârziere și simți că tableta lucrează la potenția maxim. În jocurile mai mici, Temple Run, Subway Surfer etc merge brici, fără probleme.

Este o tabletă cu 3G și funcția de telefonie integrată. Mai importantă este partea de socializare și mail unde aș recomanda VIVA H7 S. Se descurcă bine și pe partea de entertainment, rulează clipuri la 1080p (display-ul său fiind de 1280×800 pixeli, mai degrabă descarci un clip sau film la 720p).

Performanță

Screenshot-Allview-VIVA-H7-S (30)

Am rulat tot felul de aplicații de benchmark, iar rezultatele scoase de Allview VIVA H7 S sunt mai jos:

teste-benchmark-Allview-VIVA-H7-S


Conectivitate

Allview-VIVA-H7-S (14)

All-in-one cu 3G și funcția de telefonie, Wi-Fi în standardele b/g/n, Wi-Fi hotspot, Wi-Fi display, bluetooth 4.0. În partea superioară se află jack-ul de 3.5 mm, reglarea volumului în lateral dreapta, portul microUSB la bază și tasta power în lateral stânga. Mă bucur că nu le-au concentrat pe toate, pe o singură latură.

Sloturile pentru SIM și cardul microSD sunt ascunse sub capacul îngust din plastic. În ce privește conexiunea la internet nu au fost probleme de niciun fel, atât pe 3G cât și Wi-Fi. În apelurile de voce se aude neașteptat de bine, deși o să atragi atenția cu o tabletă de 7 inch la ureche. Recomand un handset bluetooth spre a nu ieși în evidență.

Cameră foto și video

Allview-VIVA-H7-S (5)

5 Megapixeli cu LED flash și autofocus, cameră frontală de 0.3 Megapixeli. Face fotografiile rapid, LED-ul flash se transformă în lanternă ad-hoc, la nevoie. Se descurcă ok și la acest capitol. Măcar de data asta nu este o cameră de 2 Megapixeli pusă acolo doar ca să fie, VIVA H7 S se descurcă decent în captarea unui moment, iar share-ul în social media poate fi făcut instant prin 3G sau Wi-Fi.

Câteva fotografii făcute cu Allview VIVA H7 S

Autonomie

Screenshot-Allview-VIVA-H7-S (39)

Mă așteptam să fie un veritabil călcâi al lui Ahile, baterie de 3000 mAh la tabletă de 7 inch cu rezoluție HD și procesor quad-core. Nu se compară cu Allview VIVA H7 Life care stă prost la capitolul autonomie. Ajunge chiar la 1 zi, în condiții de utilizare moderate, dar cu suficient browsing, YouTube, jocuri. În modul de utilizare intensivă îi golești acumulatorul după maxim 3 sferturi de zi. Rezultate neașteptat de bune pentru o acumulator de 3000 mAh.

Preț

Allview H7 S – 649 lei la eMAG.

Concluzii

Allview-VIVA-H7-S (21)

Allview VIVA H7 S este o tabletă de tip best buy. În prețul său primești internet pentru 1 an de zile, 5 GB de trafic pe lună, fără niciun cost suplimentar. Un astfel de abonament la RCS-RDS costă 5 euro, dacă ești abonat la serviciilor lor de cablu și internet. Pe minim, 5 euro x 12 luni = 60 euro. La 649 lei te alegi cu beneficii de 330 lei. Este ca și cum ai plăti sub 400 de lei pe tabletă.

PRO

– raport preț / specificații / beneficii incluse excelent;

– cu Nova Launcher rulează fin, fără lag;

– conectivitate completă;

– design plăcut, original.

CONTRA

– unele aplicații preinstalate puteau lipsi;

– Android 4.2 Jelly Bean și nu am informații dacă va face pasul spre Android 4.4 KitKat;

– sunet puțin cam metalic față de gusturile mele.

Recenzia video pentru Allview VIVA H7 S:

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.