Telefoane Mobile

A sosit Allview X1 Soul Xtreme. A primit partea de unboxing, iar ce a ieșit găsiți în clipul de la final. Este cel mai puternic smartphone sub brand românesc și unul dintre puținele telefoane Android ce înglobează procesorul Qualcomm Snapdragon 800 și 3 GB memorie RAM.

Allview-X1-Soul-Xtreme (1)

Specificații detaliate pentru Allview X1 Soul Xtreme:

– display IPS JDI de 5.5 inch cu rezoluție FHD / 1920×1080 pixeli protejat cu Corning Gorilla Glass 3;

 procesor Qualcomm Snapdragon 800 quad-core la 2.15 GHz, Adreno 330 GPU, 3 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare;

– Android 4.2 Jelly Bean;

– 3G, Wi-Fi a/b/g/n/ac, Wi-Fi direct, Wi-Fi display, bluetooth 4.0, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS;

– 16 Megapixeli, BSI, LED flash, filmează la 1080p, autofocus și cameră frontală de 8 Megapixeli;

 baterie de 2500 mAh150.5 gr. și 9.7 mm grosime. 

Preț – 1999 lei la eMAG.

Design

Allview-X1-Soul-Xtreme (13)

În pachet dați de smartphone, cablu microUSB – USB 2.0, încărcător pe USB 2.0, căști de tip in-ear cu fir lat, folie de protecție pentru display-ul de 5.5 inch, instrucțiuni de aplicare a foliei de protecție, 3 NFC tag-uri și informații cum pot fi setate, cod de activare pentru o perioadă limitată a Bitdefender Mobile Security ce vine preinstalat pe smartphone, manual de utilizare în mai multe limbi străine, cheiță pentru cartela microSIM.

Telefonul nu oferă acces la bateria de 2500 mAh. Nu are slot pentru microSD pe lateral și trebuie să te mulțumești cu cei 32 GB preinstalați, arhisuficient. În partea superioară regăsiți jack-ul de 3.5 mm și butonul de power. La bază se află portul microUSB. În lateral dreapta dați de reglarea volumului, iar în lateral stânga de slotul pentru cartela microSIM.

Spatele phabletului de 5.5 inch este acoperit într-un plastic lucios și îmi pare a fi predispus la zgârieturi, nu oferă niciun grip prea bun. De aceea recomand o husă pentru X1 Xtreme, iar Allview cred că deja are câteva accesorii în pregătire pentru vârful său de gamă. În partea frontală nu regăsiți vreun logo al producătorului autohton. Pe spatele său se specifică Soul by Allview și sigla neintruzivă poziționată central.

Este un smartphone fabricat din plastic, multe linii drepte, nu scoate niciun zgomot pe la vreo îmbinare nefericită.

Ecran și sunet 

Allview-X1-Soul-Xtreme (17)

5.5 inch cu rezoluție FHD / 1920×1080 pixeli, tehnologie JDI OGS și un panel IPS produs de către o companie japoneză. Display-ul impresionează de la prima vedere prin luminozitatea sa, unghiurile de vizualizare, culori naturale.

Sunetul provine de la un speaker poziționat la baza phabletului, în stilul iPhone 5 / 5S. Și aici punctează pozitiv, amplitudine mare, calitate, suficient de mult bass. Jack-ul de 3.5 mm îl găsiți în partea superioară, iar căștile in-ear cu fir lat își fac datoria cu brio. Cel puține acestea sunt primele impresii.

Hardware, sistem de operare și aplicații

Allview-X1-Soul-Xtreme (14)

Qualcomm Snapdragon 800 + Adreno 330 GPU + 3 GB RAM + 32 GB spațiu de stocare. Este unul dintre cele mai bune procesoare existente în acest moment pe piață. Allview X1 Xtreme atrage de la prima bootare și nu ai cum să nu remarci viteza sa de reacție în orice sarcină îi trasezi. Berry UI nu are lag. Cred că avem primul smartphone cu Berry UI care nu agață niciun pic.

La prima vedere aș spune că X1 Xtreme livrează o experiență de utilizare fără compromis. Acum să vedem cum se descurcă și bateria de 2500 mAh la un asemenea ansamblu hardware. Impresiile de început sunt de bun augur.

Clip cu Allview X1 Xtreme:

Câteva fotografii cu Allview X1 Xtreme: