Am schimbat scaunul de birou cu unul ergonomic de gaming de la Razer. Cum se prezintă până acum?

Gadget
/
/
7 iun.
/

Foloseam de câțiva ani buni, să tot fie vreo 5 – 6, un scaun de birou pe care l-am cumpărat de la acel maaare magazin de mobilă cu origini suedeze. Sincer, nu prea aveam de gând să-l schimb, mi se părea că încă îmi satisface nevoile, însă abia după ce am acceptat propunerea celor de Razer de a schimba acest scaun cu unul de-al lor am înțeles că era bine să fi făcut acest pas mai curând.

Scaunul despre care vă voi vorbi în continuare este cel care a fost prezentat în premieră la CES 2025, la început de an, atunci când au fost lansate mai multe produse la pachet, printre care și un laptop de senzație, despre care v-am spus câteva cuvinte și aici.

La mine, Razer Iskur V2 X a ajuns în pachetul sigilat, mai precis într-o cutie voluminoasă, ceva de așteptat. Înăuntru, toate componentele scaunului, cu tot ce este nevoie spre a fi montat, sunt bine așezate, unele fixate chiar la locul lor și bine protejate prin fel de fel de protecții și pungi. Primul lucru pe care îl vezi când deschizi cutia masivă este un pliant cu toate informațiile necesare montajului. Ușor surprinzător a fost să descopăr în pachet și o mică pereche de mănuși de protecție, unele subțiri și care au detalii în celebra culoare verde aprins, specifică Razer. Din păcate, pentru mâinile mele direct proporționale cu înălțimea de 1.95 metri, aceste mănuși nu s-au potrivit…

Mi-a plăcut atenția de detalii și faptul că unele șuruburi sunt deja fixate în locurile în care trebuie strânse după ce adaugi piesele corespunzătoare. Într-adevăr, în acest fel este nevoie mai întâi să deșurubezi aceste șuruburi, să așezi componenta respectivă, cea care vine atașată la locul ei, pentru ca apoi să strângi din nou aceleași șuruburi. Chiar dacă inițial pare mai complicat așa, de fapt nu mai pierzi timp să deslușești care șurub unde vine… 

Una peste alta, montajul scaunului ergonomic de gaming Razer Iskur V2 X a durat în cazul meu doar circa 15 – 20 de minute, cu totul, adică de la despachetare până la momentul la care m-am așezat și l-am încercat pentru prima dată.

Apropo de asta, acesta a fost momentul la care am realizat că este o diferență uriașă între acest scaun ergonomic de gaming și cel de birou la care acum mă bucur că am renunțat. Pur și simplu, Razer Iskur V2 X este din alt film, cum s-ar spune. Este evident că cei care l-au proiectat și dezvoltat au ținut cont de foarte multe aspecte până l-au definitivat. Vreau să spun că, din partea mea, profilarea se potrivește pentru foarte multe tipuri corporale, de la cei mai scunzi sau mai înalți, mai „firavi” sau mai solizi. Conformația este foarte corectă pentru șezut, iar înclinarea spătarului pe o plajă extrem de largă nu are cum să nu-ți ofere poziția dorită. Suportul lombar integrat fix acolo unde ar trebui să fie te ajută și el să menții o poziție corectă pentru acea zonă foarte importantă de la baza spatelui.

Pentru mine, Razer Iskur V2 X este întocmai ceea ce trebuie. Tapițeria pare a rezista foarte bine în timp, fiind asemănătoare cu cea din interiorul automobilelor de calitate, iar spuma de mare densitate de sub acesta oferă un confort excelent pe durate îndelungate de stat pe acest scaun ergonomic de gaming. Revin la tapițerie, care nu te încinge, cum se zice, ci reușește să păstreze temperatura optimă între tine și scaun.

Spuneam că reglajele spătarului sunt foarte largi la Razer Iskur V2 X, dar nu doar acestea există. Avem desigur și ajustare pe înălțime, cu cilindru hidraulic, dar și ajustare a celor două cotiere, care pot pivota și au și ele înălțime reglabilă.

Aș vrea să precizez că tot ce înseamnă reglaje, se face într-un mod optim, adică simți cum fiecare angrenaj, să zic, lucrează fix așa cum trebuie, simți calitatea înaltă a fiecăruia. Ce aș spune că nu m-a convins neapărat, este că roțile se rotex o idee cam greu, mai rigid. Nu este cel mai simplu să pleci din loc cu acest scaun, la nevoie. În același timp, mi-ar fi plăcut ca pe exteriorul roților să fie cauciuc, însă totul este din plastic, ușor cauciucat, ce-i drept, dar nu-i totuna.

Scaun ergonomic de gaming Razer Iskur V2 X

Ce ar mai fi de povestit despre Razer Iskur V2 X ține de design, poate. Dar aici nu aș spune că se face exces pe partea de elemente specifice segmentului de gaming. Aparte de logo-ul mărcii de pe tetieră, pe interiorul spătarului, și a denumirii companiei care apare în aceeași zonă, dar pe exterior, ambele în verdele specific Razer, nu ar mai fi mai nimic de amintit. Probabil poate doar cusăturile care sunt în aceeași nuanță aprinsă, dar nu mi se pare nimic excentric, să zic. Aș spune chiar că Razer Iskur V2 X poate trece foarte bine și drept scaun office.

Trebuie să amintesc și despre husa dedicată acestui scaun, una pe care am primit-o ulterior, deci pe care o folosesc de circa două săptămâni. Husa poate fi aleasă în două culori – negru sau roz.

Husa pentru scaunul ergonomic de gaming Razer Iskur V2 X - culori

La mine a ajuns cea neagră în cutia sigilată. Aici sunt cele două piese puse în pungi de plastic, un set de abțibilduri și un pliant cu informații despre montaj.

Am atașat cele două piese pe scaun în doi timpi și trei mișcări. Pur și simplu, totul se potrivește la fix și totul este gândit să fie cât mai simplu de montat. Ambele părți ale husei sunt ușor elastice, deci se vor întinde bine. Piesa pentru spătar este prevăzută cu trei fermoare, în timp ce cea pentru șezut are trei curelușe elastice care se prind prin clips pe partea posterioară.

Husa este lavabilă și poate fi spălată inclusiv la mașina automată. Are o textură și un finisaj complet diferit față de cel al tapițeriei scaunului Razer Iskur V2 X, care este mată, ușor rugoasă să-i spun, mai ales în comparație cu materialului husei, care este lucios.

Pe de altă parte, husa păstrează atât modelele cu forme de hexagon care apar și pe scaun, precum și logo-ul și denumirea companiei de pe tetieră. Cel mai probabil s-a dorit să fie păstrat în mare parte aspectul „nativ” al scaunului ergonomic de gaming.

Nu știu câte ar mai fi de povestit despre Razer Iskur V2 X și husa dedicată lui. Ce ar de reținut este că acest scaun este unul excelent, totul inspiră calitate, atenția la detalii este simplu de remarcat, iar confortul este maxim, cu ajustări largi pentru înălțime, înclinarea spătarului și pentru cotiere. Pentru mine, singurele elemente care nu mi se par atât de potrivite în tot acest ansamblu sunt cele cinci roți, care nu se învârt atât de „fluid” și care nu sunt acoperite cu cauciuc pe zona de contact cu podeaua. Atât! Sigur că prețul scaunului ergonomic de gaming Razer Iskur V2 X nu este dintre cele mai accesibile, însă consider că dacă îți permiți acest produs vei fi satisfăcut mulți ani de alegerea făcută.

Darius Pană
Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.

Televizor QD-MiniLED TCL 65C9K – review (Cât de accesibil poate fi un televizor vârf de gamă?)

Reviews
/
/
16 iun.
Înainte de a ajunge în magazinele de specialitate de la noi, am primit la test cel mai tare smart TV de la TCL pe care compania chineză l-a pregătit pentru anul acesta. Este versiunea cu cea mai mică diagonală a seriei, acest model fiind disponibil și în 75 și 85 inch. Fără a mai insista…

Tableta flagship Huawei MatePad Pro 12.2 inch este disponibilă de astăzi și în România cu o ofertă specială de lansare

Tablete
/
/
16 iun.
În octombrie anul trecut testam tableta Huawei MatePad Pro 12.2 PaperMatte Edition, care a impresionat la majoritatea capitolelor de analiză, iar acum aflăm că ediția 2025, deci versiunea ușor actualizată, este disponibilă comercial în țara noastră. Există și o ofertă specială de lansare pentru Huawei MatePad Pro 12.2” 2025, care se desfășoară de astăzi, 16…

5 aspecte legate de Huawei Pura 80 Ultra – tehnologii de top pe camera foto (diafragmă variabilă pe senzorul wide, tele / periscop cu 2 opțiuni de zoom pe un singur senzor)

Smartphones
/
/
15 iun.
Huawei a lansat cel mai avansat smartphone din oferta sa curentă. Se numește Huawei Pura 80 Ultra și s-ar putea la un moment dat să-l descoperim și în oferta magazinelor din țara noastră.