Software

De câteva zile Digi Online este puternic promovat ca fiind disponibil şi pe Android Auto sau Apple CarPlay. Bine, bine, dar ce să vezi, aplicaţia funcţionează doar în format audio.

Adică intri în aplicaţia Android Auto, selectezi Digi Online, iar acolo eşti întrebat ce vrei: TV sau Radio. Dacă alegi TV, ai o listă extrem de limitată de posturi disponibile în format audio: DigiSport 1, DigiSport 2, DigiSport 3, DigiSport 4, UTV, Hit Music şi Music Chanel. Atât. Dacă alegi Radio ai o listă mult mai lungă de posturi, de la Radio ZU şi Digi FM, până la Chill FM şi Dance FM.

Şi totuşi, care este rostul acestei aplicaţii dacă este doar audio ?

Pentru radio ai oricum radio-ul maşinii (să spunem că sunt zone unde un anume radio nu are semnal şi treci pe Digi Online, dar acoperirea Digi la internet mobil pe drumurile ţării nu este cea mai grozavă, deci mare mi-ar fi mirarea să funcţioneze Digi Online unde radio-ul nu are semnal), iar pentru TV mi-ar fi părut normal să apară postul TV redat pe display-ul maşinii, nu doar audio.

Azi am vrut să ascult cursa de Formula 1 şi de obicei deschid Digi Online pe smartphone (unde am şi video), iar sunetul îl ascult prin bluetooth în boxele maşinii. Azi am zis să intru direct în Digi Online pe Android Auto şi nu aveam decât sunet, nu şi video. Am renunţat în secunda doi, mai ales că am stat vreo 20 de minute în parcare aşteptând pe cineva şi m-am uitat pe telefon la cursă.

Tot nu înţeleg rostul acestei aplicaţii în varianta pentru Android Auto. Nu aduce nimic în plus la ce aveam / foloseam în prezent.