Dacă în urmă cu doar câțiva ani ar fi fost nevoie de o introducere serioasă atunci când publicam orice articol despre compania Hisense, acum nu cred că-și mai are rostul o astfel de prezentare. Hisense și-a început activitatea încă din 1969, însă abia recent s-a transformat în ritm accelerat într-un gigant care proiectează, dezvoltă și produce o gamă variată de electronice și electrocasnice, cu prezență la nivel global.
Deși în oferta Hisense sunt acum de la aparate de aer condiționat și climatizare, la aparate frigorifice, mașini de spălat vase sau mașini de spălat rufe, uscătoare de rufe și până la fel de fel de electrocasnice mici de bucătărie, eu voi prezenta aici îndeosebi noua gamă de televizoare, cea pregătită pentru 2024 – 2025.
Pentru a vorbi în cât mai deplină cunoștință de cauză, am fost în Hisense Showroom din cadrul Altex București Nord, cel mai mare magazin de tehnologie din țara noastră, cu o suprafață desfășurată de 6.000 mp.
Aici, Hisense nu este prezent doar cu o gamă extrem de variată de produse și cu stocuri suficiente, dar are amenajate și două alveole de tip shop-in-shop, unde clienții și cei interesați pot vedea, lua contact și afla informații complete despre produsele Hisense. Este un showroom dedicat electrocasnicelor mari (MDA) și unul în care sunt expuse dispozitive audio video (sisteme de sunet tip, proiectoare, televizoare).
Așa cum am precizat mai sus, pe mine m-au interesat în mod special noile televizoare Hisense 2024, dar în acel showroom foarte bine organizat pot fi văzute și proiectoare și mai multe sisteme de sunet, de tip Home Cinema și nu numai.
Înainte de a merge mai departe cu prezentarea, trebuie să povestesc neapărat ceva. Atunci când am vizitat showroom-ul Hisense TV din cadrul Altex București Nord, un specialist Altex m-a întrebat dacă am nevoie de ajutor, dacă îmi poate furniza anumite informații. Da, l-am numit „specialist” și nu sunt deloc ironic, fiindcă în acest caz chiar despre așa ceva a fost vorba. Un angajat cum mi-ar plăcea să fie toți, din toate magazinele din lume, un adevărat expert. Acest specialist, al cărui nume nu l-am reținut, din păcate, știa pe de rost toate seriile de televizoare, cu nume de cod, când s-au lansat, ce noutăți au introdus, ce tehnologii integrează fiecare și multe altele. Pur și simplu m-a lăsat mască, cum se spune, și mi-am dat seama că am întâlnit un om cu adevărat pasionat de meseria sa. Mai rar așa ceva…
Revenind la prezentarea noastră, mai întâi aș vrea să aștern câteva cuvinte despre cele două proiectoare pe care Hisense le-a lansat în 2024, ambele premiate de către EISA (Expert Imaging and Sound Association). Hisense Laser Smart Mini Projector C1, care a primit distincția EISA Family Projector 2024-2025, este primul mini proiector laser certificat Dolby Vision 4K TriChroma.
C1 proiectează la diagonale de până la 300 de inch, menținând în același timp calitatea 4K, integrează un sistem de difuzoare JBL și rulează interfața VIDAA, fiind astfel un proiector ce poate fi folosit fără a fi conectat la o sursă de redare. Utilizând tehnologia triplă laser color Hisense TriChroma, mini proiectorul Hisense C1 acoperă 110% din spectrul de culoare BT.2020, iar rata de contrast este printre cele mai ridicate din segment.
Al doilea proiector – Hisense Laser Cinema PL2, a fost premiat cu EISA Best Buy UST Projector 2024-2025. Folosește tehnologia laser X-Fusion pentru a acoperi 85% din gama de culori DCI-P3 în timp ce lentilele Ultra Short Throw pot asigura imagini clare la rezoluție 4K pe diagonale de la 80 la 150 de inch, chiar și în spații compacte. Cu Dolby Vision, luminozitate de 2700 lumeni, raport de contrast nativ de 3000:1, Hisense PL2 oferă profunzime și detalii bine definite. Totodată, PL2 oferă un sunet performant, cu două difuzoare de top Dolby Atmos, asigurând o calitate audio care se potrivește cu imaginile proiectate.
Gata, trecem la subiectul principal al acestei prezentări, anume noua gamă de televizoare Hisense și vom începe prin a enumera întreaga ofertă de televizoare Hisense pregătite pentru 2024 – 2025:
- Segmentul Flagship Mini-LED ULED X – Hisense UXKQ (65 și 85 inch) și UXN (85 și 110 inch);
- Segmentul High-end Mini-LED ULED – Hisense Mini-LED ULED U8KQ (55, 65 și 75 inch), U8N (65 și 75 inch), U7KQ și U7N (55, 65, 75, 85 și 100 inch), U6KQ (55 și 65 inch) și U6N (50, 55, 65 și 75 inch);
- Segmentul High-end OLED – Hisense A85K și A85N (55 și 65 inch);
- Segmentul Mid-end QLED – Hisense E7KQ PRO (55, 65, 75 și 85 inch), E7N PRO (55, 65, 75, 85 și 100 inch), A7KQ (43, 50, 55, 65 și 75 inch) și A7N (43, 50, 55 și 65 inch);
- Segmentul Entry 4K QLED – Hisense E7KQ (43, 50, 55, 65 și 75 inch) și E7N (43, 50, 55, 58, 65, 75 și 85 inch);
- Segmentul Entry UHD 4K – Hisense A6Q (43, 50, 55, 58, 65, 70, 75 și 85 inch) și A6N (43, 50, 55, 58, 65, 75 și 85 inch);
- Segmentul Smart TV QLED – Hisense A5KQ și A5N (32 și 40 inch);
- Segmentul Smart TV – Hisense A4K și A4N (32 și 40 inch).
Lista de mai sus este cu adevărat cuprinzătoare, așa că îmi vine greu să cred că va exista cineva care va vrea să cumpere un televizor Hisense în 2024 și care nu va putea găsi întocmai ceea ce își dorește, ce are nevoie.
Din partea mea, tot ce înseamnă televizor Hisense cu panou Mini-LED ULED reprezintă o alegere inspirată, una care îi va mulțumi chiar și pe cei mai pretențioși utilizatori.
Am văzut exact ce înseamnă această tehnologie în showroom-ul Hisense din Altex București Nord și chiar pot recomanda fără rezerve televizoarele Hisense Mini-LED ULED, mai ales datorită unui raport excelent între preț și calitatea imaginii. Pur și simplu, primești cu mult mai mult decât te-ai aștepta și cu greu aș putea găsi minusuri importante televizoarelor Hisense Mini-LED ULED.
Acum, aș vrea să evidențiez care sunt cele mai importante caracteristici și tehnologii ale televizoarelor Hisense 2024. Le vom trata pe serii și începem bineînțeles cu segmentul flagship. Aici, mai exact la seria Hisense UXN, avem o multitudine de tehnologii de îmbunătățire a imaginii reunite sub titulatura Hi-View Engine X, care analizează în mod inteligent fiecare cadru și fiecare scenă, optimizând totul în timp real și simulând modul în care oamenii văd lumea.
Hi-View Engine X redă cea mai bună calitate a imaginii din istoria Hisense, folosind un motor de optimizare PQ (Picture Quality) specific și profesional, detectare AI a scenelor, control precis al iluminării, claritate îmbunătățită prin adăugarea de detalii și reducerea zgomotului de imagine. În plus, este asigurată o experiență de vizionare perfectă chiar și pe OSD-ul aplicațiilor sau al sistemului de operare.
Seriile de televizoare Hisense U8N și U7N beneficiază de intervenția tehnologiilor Hi-View Engine PRO, care folosesc algoritmi de învățare profundă și o bază de date masivă pentru a optimiza în mod inteligent calitatea imaginii, având ca rezultat final contrast înalt, culori intense și reproducerea fidelă a detaliilor pentru orice fel de conținut.
Sub umbrela Hi-View Engine PRO lucrează în tandem funcții precum:
- Deep Neural Network 2.0 – poate detecta cu precizie obiecte și caracteristici abstracte ale imaginii în timp real, la fel cum o face creierul uman;
- AI Super-resolution – îmbunătățește rezoluția imaginii originale prin hardware și algoritmi, pentru ca în final să fie obținută o imagine de înaltă rezoluție;
- AI Noise Reduction – poate reduce interferența de zgomot a imaginii cu semnal slab, îmbunătățind calitatea generală a imaginii;
- AI PQ – poate detecta cu acuratețe și separat întregul fundal și obiectele regionale, apoi poate optimiza fiecare detaliu în contrast, culoare și claritate pentru a face imaginea mai vie și mai realistă;
- OSD PQ – se referă la calitatea imaginii tuturor afișajelor de pe ecran, cum ar fi interfața VIDAA OS, APP și EPOS. Poate reduce efectul crestat al marginilor personajelor și poate îmbunătăți claritatea evitând în același timp zgomotul de imagine.
Soluțiile complete HDR, disponibile pe seriile Hisense A85N, UXN, U8N, U7N, U6N și E7N PRO, cuprind suport și compatibilitate cu Dolby Vision IQ (când este redat conținut Dolby Vision, televizorul ajustează dinamic imaginea HDR pentru a se potrivi cu lumina ambientală și genul de conținut), HDR10+ Adaptive (optimizează dinamic conținutul HDR10+ în funcție de condițiile de iluminare din cameră), HDR10 și HLG (Hybrid Log-Gamma).
Totodată, tehnologia Dolby Vision, care aduce luminozitate și contrast înalte, culori vii și detalii fine, este suportată de seriile de televizoare Hisense A85N, UXN, U8N, U7N, U6N, E7N PRO, E7N, A7N și A6N.
În ceea ce privește partea Smart TV, trebuie amintit că toate televizoarele Hisense 2024 sunt unele inteligente. Este în continuare instalat același sistem de operare propriu Hisense – VIDAA.
L-am încercat de mai multe ori când am testat televizoare Hisense și de fiecare mi s-a părut bine pus la punct.
Hisense nu a uitat nicidecum de economia de energie, așa că pe seriile de televizoare UXN, U8N, U7N, U6N, A85N, E7N PRO, A7N, E7N și A6N sunt disponibile tehnologiile Energy Saving Mode și Energy Saving Light Sensor.
Prima ajustează nivelul de luminozitate a imaginii pentru un consum de energie mai redus și poate fi activat atunci când în cameră este întuneric, în timp ce al doilea folosește un senzor de lumină care reglează automat luminozitatea ecranului în funcție de lumina ambientală din jur.
Și cum zona de gaming este una despre care trebuie să vorbim de acum și în cazul televizoarelor, trebuie adăugat că seriile Hisense UXN, U8N, U7N și E7N PRO vin cu 144Hz Game Mode PRO. Acesta se folosește de rata maximă de refresh nativă de 144Hz și de un timp rapid de răspuns al panoului pentru a genera imagini cursive în orice fel de joc.
144Hz Game Mode PRO este compatibil VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Auto Low Latency Mode), MEMC (Motion Estimation Motion Compensation) și integrează deja celebrul Game Bar.
Însă Hisense a pregătit ceva și mai special pentru anumite televizoare din gama 2024. Jocul fenomen Black Myth: Wukong, despre care vom mai vorbi aici pe site, introduce un mod unic de imagine pe seriile Hisense UX, U8N, U7N, E7N PRO și S7N 2024. Hisense a încheiat un parteneriat global cu jocul video (RPG) Black Myth: Wukong și astfel a luat naștere modul de imagine Wukong pe seriile enumerate mai sus. Acest mod îmbunătățește calitatea vizuală a jocului cu HDR, prin calibrarea precisă a culorilor.
Astfel, detaliile din zonele întunecate ies mai bine în evidență, în timp ce culorile sunt mai vibrante și conturarea fiecărei scene este mai fină. Totodată, grație parteneriatului cu Dolby, modul de joc Wukong de pe televizoarele Hisense oferă și o experiență audio captivantă, care se potrivește cu designul de sunet al jocului.
Apropo de sunet, Hisense U8N folosește un sistem multicanal Surround 2.1.2 (difuzoare frontale + woofer + difuzoare îndreptate în sus) pentru o experiență audio desăvârșită. În același timp, prin tehnologiile Hi Concerto TV Sync (pe soundbar-urile Hisense AX3120G / 5120G / 3125H / 5125H/U și televizoarele UX8 și UXN) sau TV Mode (pe soundbar-urile Hisense HS2100, HS3100 și HS5100 și televizoarele A6N, E7N, A7N și U6N) sunt folosite simultan atât difuzoarele televizorului, cât și cele ale soundbar-urilor și, respectiv, ale subwooferului, după caz. Astfel, dinamica sunetului capătă noi proporții, experiența audiovizuală fiind completă.
Iar dacă am amintit de sisteme de sunet Hisense, trebuie precizat că sunt multe pe care le poți așeza lângă televizor. Dintre cele mai interesante sisteme de sunet amintesc:
- Hisense AX5125H – sistem 5.1.2 cu 9 difuzoare în total (subwoofer de 6.5 inch), putere maximă 500W, cu Wi–Fi și Bluetooth și suport pentru tehnologiile Dolby Atmos, TrueHD, Dolby Digital Plus, DTS X / Virtual, DTS X / HD Master și DTS Decoder;
- Hisense AX3120G – sistem 3.1.2 cu 7 difuzoare (subwoofer de 6.5 inch), putere maximă de 360W, Wi-Fi și Bluetooth și suport pentru aceleași tehnologii audio de mai sus;
- Hisense HS2100 – soundbar cu subwoofer (5.25 inch) în sistem 2.1, putere maximă 240W, Wi-Fi și Bluetooth, compatibil Dolby Digital și DTS Virtual X;
- Hisense HS205G – soundbar 2.0 cu putere maximă de 120W, Wi-Fi, Bluetooth, Dolby Digital și DTS Virtual X.
O mențiune specială merită și boxa portabilă cu baterie integrată Hisense Party Rocker One (HP100), care poate veni și la pachet cu două microfoane wireless, caz în care vorbim despre ediția Party Rocker One Plus (HP110).
Vorbim despre o boxă pe două canale, cu 4 difuzoare (2 x Tweeter 2.25 inch + 2 x Woofer 5.25 inch) și putere maximă de 300W. Conectivitatea este asigurată prin Wi-Fi n, Bluetooth 5.0, USB-A, Aux In + Out, intrări microfon și chitară.
Închei aici această prezentare care a ajuns să se întindă pe multe paragrafe. Dar asta s-a întâmplat fiindcă gama de produse audio-video Hisense este foarte extinsă, iar tehnologiile pe care televizoarele și sistemele de sunet le integrează sunt multiple. Trebuie să recunosc că am recomandat nu de puține ori televizoare Hisense unor apropiați sau cunoștințe și, până acum, niciunul dintre cei care mi-au urmat sfaturile nu a regretat alegerea. Asta pentru că, raportat la cât costă televizoarele Hisense, gradul de satisfacție depășește așteptările inițiale.
Acest articol este susținut de Hisense. Opiniile exprimate aparțin strict autorului.