Filme

În ultimele zile am fost liber, însă cu un băiet de 7 ani acasă nu prea ai cum să te plictiseşti, aşa că am fost nevoit să mai urmăresc câte ceva seara târziu, după ce a adormit el.

Am reuşit astfel să mă uit la The Midnight Sky (film ales aleatoriu), la Catch Me If You Can (un film mai vechi pe care spre ruşinea mea nu l-am văzut niciodată, dar pe care îl aveam pe listă de ceva timp) şi la Elemental (aici m-am uitat într-o zi cu fiu-miu într-o atmosferă pură de cinematrograf creată acasă). Să le luăm pe rând, zic.

The Midnight Sky;

Aşa cum am zis mai devreme, The Midnight Sky a fost o alegere pur aleatorie. Din păcate nu a fost un film din categoria pe care merită să îl urmăriţi obosiţi sau prea târziu, asta deoarece veţi cam adormi. Eu recunosc că am mai şi adormit, m-am mai şi trezit, iar am mai adormit, iar m-am mai trezit, am fost tot timpul între ape.

Din păcate cam aşa este The Midnight Sky, un film în care George Clooney a vrut să transmită ceva emoţie (el a fost şi director şi actor principal) şi a reuşit, însă greu de tot. Sunt foarte multe momente moarte în film, momente care îţi oferă impresia că scenariştii nu prea au avut idei şi au lălăit-o şi ei cum au putut mai bine.

Dacă reuşeşti să treci peste acest neajuns, filmul transmite un mesaj destul de emoţionant la final, actorii joacă destul de bine, efectele vizuale neaşteptat de reuşite, iar povestea, ei bine vorbim despre un film SF şi trebuie să îl tratezi ca atare, cu exagerările de rigoare.

🔴NOTA: 5.5 din 10.🔴

Elemental;

Am reuşit într-un final să văd şi eu Elemental, un film de animaţie cu încasări la box office de aproape 500 de milioane de dolari. Băiatul meu a creat un cadru demn de orice cinematograf, o amintire frumoasă tată-fiu. Acum nu ştiu dacă ideea de a-l urmări împreună mi-a placut atât de mult încât am rămas încântat şi de film sau chiar filmul a fost foarte bun. Cred că mai mult prima variantă.

Elemental este o animaţie foarte simpatică, scenariştii s-au jucat foarte plăcut cu ideea de oraş locuit doar de personaje care întruchipează într-o formă sau alta apa, focul, pământul şi aerul. Firul narativ urmăreşte povestea de iubire aproape imposibilă dintr-o fetişcană de foc şi un băieţandru de apă şi, desigur, toate peripeţiile prin care trec împreună.

Filmul de animaţie este marca PIXAR, adică avem calitate din primul, până în ultimul minut, mai ales că şi bugetul alocat a fost unul pe măsură (undeva la 200 de milioane de dolari).

Personal îl recomand să vă uitaţi pentru a ieşi cu un vibe bun, pentru relaxare, pentru copilul din voi.

🟡NOTA: 7.5 din 10.🟡

Catch Me If You Can;

Un film pe care îl urmăream de ceva timp a fost Catch Me If You Can. L-am găsit în foarte multe recomandări, inclusiv din partea voastră şi da, mi-a plăcut foarte mult.

Povestea este pe atât de simplă, dar pe atât de complexă, iar duetul Leonardo DiCaprio – Tom Hanks este savuros. Vechi de mai bine de două decenii, Catch Me If You Can prezintă povestea unui Frank Abagnale Jr. (Leonardo DiCaprio) care printr-o inteligenţă nativă reuşeşte să să îmbogăţească folosind micile lacune ale sistemului bancar american din perioada anilor 60’. Fără experienţă, el face unele greşeli, cele care îl activează şi îl aduc pe urmele sale pe detectivul Carl Hanratty (Tom Hanks).

Practic tot filmul despre asta este, despre cum tânărul şarlatan de 16 ani Frank Abagnale Jr. este rând pe rând pilot de avion, doctor sau chiar avocat şi despre ambiţia detectivului Carl Hanratty de a prinde cel mai şmecher şi mai abil escroc bancar al perioadei respective.

Catch Me If You Can nu se bazează decât pe această poveste scrisă foarte inteligent şi pe jocul actoricesc impecabil al celor doi. Pe tot parcursul filmului eşti rând pe rând fanul unuia dintre cei doi şi chiar dacă eşti conştient că Leonardo DiCaprio este băiatul cel rău, parcă nicio clipă nu-l vrei prins. Este mult prea carismatic, prea plăcut.

Finalul este unul neaşteptat de pozitiv şi cu multe învăţăminte şi mai trebuie menţionat că ideea filmului s-a bazat pe o povestea reală.

Cele 2 ore şi 20 de minute efectiv zboară, pentru mine acest film a fost o adevărată plăcere nevinovată.

🟢NOTA: 8.5 din 10.🟢

Am creat pe site tag-ul „am văzut”, unul în care puteţi găsi toate articolele mele tip opinie despre filme.