Diverse

Amazon vrea să îşi impună stilul de business şi în alte domenii, de aceea încearcă pe cât se poate să facă achiziţii care să conteze în pieţele respective. Cea mai nouă astfel de mişcare a fost făcută în zona farma, acolo unde Amazon a cumpărat lanţul de farmacii online PillPack.

Deşi nu se cunoaşte preţul exact, suma de achiziţie s-ar apropia de 1 miliard de dolari, una respectabilă ţinând cont că PillPack livrează medicamente doar pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Anunţul Amazon a clătinat puţin bursa farma de peste ocean, aceasta pierzând în doar câteva ore aproximativ 19 miliarde de dolari. În acelaşi timp capitalizarea Amazon a crescut cu 5.2 miliarde de dolari.

Chiar dacă nu reprezintă încă o ameninţare pentru reţelele clasice de farmacii, analiştii susţin că ”achiziţia PillPack de către Amazon este primul foc de avertisment în ceea ce ar putea deveni o bătălie majoră pe piaţa farmaciilor.”

Sursa: nytimes.com

Categorii: amazon
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.