Diverse

Amazon a anunţat încă din 2013 că plănuieşte ca într-un viitor nu foarte îndepărtat să realizeze livrări constante prin intermediul unor drone special construite. Vorbim aici de terminale capabile să comunice între ele spre a evita o coliziune, dotate cu tot felul de senzori ce previn lovirea obstacolelor, GPS, internet şi o autonomie de până la 50 km.

Serviciul de livrare cu drona se numeşte Amazon Prime Air, iar pe 7 decembrie a avut loc un prim test. Testul a fost realizat cu o livrare reală şi a avut loc într-o zonă rurală din Marea Britanie. Drona a livrat un media player Amazon Fire TV şi o pungă de popcorn, produse ce au cântărit sub 1 kg şi au ajuns la destinatar în 13 minute.

Chiar dacă programul pare de viitor, începutul este greoi. Dronele sunt capabile să transporte produse foarte uşoare de maxim 2.2 kg pe distanţe destul de scurte. În plus pentru a le putea trimite în aer, Amazon trebuie să primească aprobări de la autorităţile reglementate din fiecare ţară, lucru foarte anevoios.

Rămâne de văzut cum va evolua curieratul prin intermediul dronelor. Amazon îşi doreşte ca până în 2030 acest tip de livrare să fie o practică obişnuită în marile oraşe ale lumii.

Sursa: gizmochina.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.