sysmark Hardware

Despre faptul că testele de benchmark nu oferă mereu cele mai relevante rezultate nu cred că este cazul să mai adaug ceva. Nu doar în lumea smartphone-urilor se aduc acuzații către producători și dezvoltatorii software cum că ar manipula scorurile obținute de anumite modele de telefoane, ci iată că și în lumea procesoarelor pentru PC.

AMD atrage atenția asupra rezultatelor obținute în benchmarkul SYSmark. Se pare că sistemele echipate cu procesoare Intel obțin cu circa 50% mai multe puncte față de cele echipate cu procesoare echivalente AMD. Diferența este uriașă și i-ar putea face pe unii clienți să aleagă Intel fără a mai sta prea mult pe gânduri.

Decalajul relevat în SYSmark nu mai este susținut și în PCMark8 pe aceleași sisteme, unul cu Intel, celălalt cu AMD echivalent. În PCMark8, diferența este de doar 7 procente, din nou în favoarea Intel. Totuși nu se pot compara cu cei 50% din SYSmark.

Totodată, AMD a realizat o succesiune de sarcini în Microsoft Office, unde iarăși Intel a devansat AMD cu circa 7%. Scripturile au fost terminate de sistemul cu procesor Intel în 61 de secunde, în timp ce echivalentul de la AMD a dus la capăt sarcinile în 64 de secunde. Diferența este similară cu cea din PCMark8, adică de 6 – 7 procente.

Clip video în care AMD arată diferențele dintre SYSmark și PCMark8:

Din punctul meu de vedre, AMD nu face mare lucru prin această manevră. SYSmark pune foarte mare accent pe procesor, în timp ce PCMark8 analizează sistemul în ansamblu, deci rezultatele nu pot fi comparate direct. Deopotrivă, procesoarele AMD pot face față bine sarcinilor din Microsoft Office, dar asta nu înseamnă că per total sunt doar cu un mic pas în spatele Intel.

Aștept în continuare ca lupta acerbă dintre Intel și AMD să aducă beneficii reale pentru noi, consumatorii finali, și să nu mai asistăm la încercări de manipulare. Din oricare parte ar veni ele.

Din propria experiență, voi ce ziceți: sunt cei de la AMD doar ușor în spatele Intel sau performațele sunt clare în favoarea celui de-al doilea?

Sursa: TheRegister.co.uk

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește realme 7 Pro, Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.