Notebook

Cred că majoritatea laptopurilor au nevoie de un upgrade major la nivel de display. Majoritatea ecranelor sunt Full HD și în cel mai bun caz cu panel IPS. Samsung a pregătit un display AMOLED de 15.6 inch, intră în producția de masă de luna viitoare. 

Detalii tehnice legate de noul ecran OLED pentru laptopuri de la Samsung:

  • OLED de 15.6 inch cu rezoluție 3840×2160 pixeli;
  • luminozitate de la 0.0005 la 600 cd/m2;
  • contrast dinamic de 120.000:1;
  • reproducere 100% a spectrului DCI-P3 + suport pentru VESA DisplayHDR True Black (compatibil HDR10).

Timpul de răspuns nu a fost precizat, doar că este redus, unghi de vizualizare larg și posibilitatea în a fi integrat pe ecrane cu margini înguste, borderless (în genul lui Dell XPS 15).

Interesant este că Samsung a lăsat să se înțeleagă că primele laptopuri premium cu noul ecran urmează a fi disponibile comercial abia de la începutul anului viitor. Totuși, la CES 2019, HP și Lenovo au anunțat laptopuri cu panel AMOLED de 15.6 inch în gama pe 2019, fără a specifica furnizorul.

Dacă producția începe la mijloc de februarie, s-ar putea ca să avem laptopuri cu display AMOLED din ultima parte a lui 2019. Mi se pare un orizont de timp în care producția este calibrată, panelul este testat și integrat în noile notebook-uri.

Sursa: AnandTech.com

Categorii: notebook
Tag-uri: AMOLEDsamsung

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.