Notebook

Cred că majoritatea laptopurilor au nevoie de un upgrade major la nivel de display. Majoritatea ecranelor sunt Full HD și în cel mai bun caz cu panel IPS. Samsung a pregătit un display AMOLED de 15.6 inch, intră în producția de masă de luna viitoare. 

Detalii tehnice legate de noul ecran OLED pentru laptopuri de la Samsung:

  • OLED de 15.6 inch cu rezoluție 3840×2160 pixeli;
  • luminozitate de la 0.0005 la 600 cd/m2;
  • contrast dinamic de 120.000:1;
  • reproducere 100% a spectrului DCI-P3 + suport pentru VESA DisplayHDR True Black (compatibil HDR10).

Timpul de răspuns nu a fost precizat, doar că este redus, unghi de vizualizare larg și posibilitatea în a fi integrat pe ecrane cu margini înguste, borderless (în genul lui Dell XPS 15).

Interesant este că Samsung a lăsat să se înțeleagă că primele laptopuri premium cu noul ecran urmează a fi disponibile comercial abia de la începutul anului viitor. Totuși, la CES 2019, HP și Lenovo au anunțat laptopuri cu panel AMOLED de 15.6 inch în gama pe 2019, fără a specifica furnizorul.

Dacă producția începe la mijloc de februarie, s-ar putea ca să avem laptopuri cu display AMOLED din ultima parte a lui 2019. Mi se pare un orizont de timp în care producția este calibrată, panelul este testat și integrat în noile notebook-uri.

Sursa: AnandTech.com

Categorii: notebook
Tag-uri:

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.