Diverse

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) monitorizază în această perioadă site-urile de anunţuri precum Olx.ro, lajumate.ro sau Okazii.ro deoarece pe aceste platforme există foarte mulţi vânzători care fac evaziune fiscală.

Nu trebuie să vă speriaţi deoarece nu toţi utilizatorii care vând ceva pe aceste site-uri vor fi verificaţi. Principalii suspecţi sunt aceia cu multe anunţuri de produse noi care nu oferă factură şi garanţie. Presupun că aţi văzut că de multe ori pe aceste platforme puteţi găsi cele mai noi gadget-uri la preţuri mult sub cele ale pieţei. Dacă în unele cazuri există o explicaţie logică (poate au cumpărat un telefon cu reducere la abonament sau un aspirator cu voucher), de cele mai multe ori vorbim de întregi reţele de contrabandă care introduc ilegal în ţară mii de device-uri.

Poliţia Română a arestat la sfârşitul săptămânii trecute vânzătorul anului 2014 de pe Okazii.ro. Acesta era cunoscut cu numele MegaGalaxy, iar în aproximtiv 2 ani a vândut produse în valoare de 1.2 milioane lei pentru care nu a plătit nicio taxă. În apartamentele sale au fost găsite electronice de peste 550.000 lei şi 170.000 lei + 12.000 euro în bani cash. MegaGalaxy comercializa pe Okazii.ro în special smartphone-uri, tablete şi televizoare.

Verificările ANAF şi ale Poliţiei Române vor continua, de aceea este foarte posibil ca în perioada imediat următoare să dispară anunţurile de gadget-uri noi cu preţuri scăzute.

Sursa: digi24.ro