Sunt o persoană căreia nu îi prieşte complicaţiile aşa că la o astfel e întrebare aş formula un răspuns evaziv, rapid şi curpinzător (ştiu că sunt nişte antonime pe acolo dar… întrebarea este simplă prin complexitatea ei)-
Niciunul.
Guvernele postdecembriste au distrus o economie care oricum se afla în criză după perioada comunistă în care dezvoltarea industriei, în special, a fost haotică şi fără legătură cu posibilităţile reale din patria noastră dragă.
Era o cangrenă în floare care nu a fost eradicată, o generaţie a fost răpusă prin concendierile masive şi închiderile de întreprinderi. Ştiţi cum zic cei mai în vârstă: “Au vândut ţara mică la cei de afară”. Au fost multe privatizări făcute pe picior greşit (alea în care se putea câştiga) dar multe societăţi erau zob şi fără viitor aşa că au dispărut.
Toate guvernele s-au căpătuit şi dacă unul sau 2 se pot lăuda cu o creştere economică nu se datorează măsurilor pozitive luate de cei din componenţa guvernului. Situaţia internaţională a fost de ajutor. România a atins un minim economic în timpul mandatului lui Constantinescu şi cum nu se putea mai rău ca atunci a urmat o creştere în timpul lui Năstase şi Tăriceanu.
Guvernarea Tăriceanu I şi II a avut parte de o mare explozie pe partea imobiliară (se vorbea la un moment dat că Gigi Becali are o avere – bazată pe imobiliare – de 2 miliarde euro dar a fost doar un balon de săpun) ce s-a reflectat în o dinamică mai mare a creditelor, PIB dublându-se. Dar cât de superficial a fost totul, vedem acum când criza a măturat mult trâmbiţata creştere economică.
Boc are un guvern de scăpătaţi. El încearcă să împace şi capra şi varza (PSD şi PDL). Ambele sunt nemulţumite vor o “bucăţică” mai mare şi ar face orice fel de giumbuşluc acrobatic pe linie politică pentru a-şi rezolva dezideratele.
România – baftă multă în viitorul extrem de nesigur ce te aşteaptă.
Update: Uitasem, este vorba de viitorul nostru doar pe buletin scrie că suntem din Rou.
Update2: Dacă vrei o analiză avizată.