Retelistica

La mijocul lunii trecute RCS & RDS a făcut o solicitare către ANCOM în care precizează că datorită practicării celor mai mici abonamente din România nu poate susţine comercial furnizarea Roam like at home (adică roaming fără costuri suplimentare) şi de aceea este nevoită să aplice o suprataxare pentru serviciile oferite propriilor clienţi în roaming în interiorul Spaţiului Economic European (SEE).

ANCOM a aprobat cererea RCS & RDS, astfel că de astăzi, 1 iulie, clienţii Digi Mobil vor beneficia de tarife noi pentru minutele, datele şi SMS-urile consumate în roaming:

  • Date mobile – 0.00637 euro / MB până la 31 decembrie 2017;
  • Date mobile – 0.0049 euro / MB între 1 ianuarie 2018 şi 30 iunie 2018;
  • Apel telefonic efectuat – 0.031 euro / minut (pentru un apel inițiat din orice țară din SEE către un număr din România);
  • Apel telefonic primit – 0.0108 euro / minut (pentru un apel primit în orice țară din SEE);
  • SMS trimis – 0.01 euro / SMS;
  • SMS primit – gratuit (pentru SMS-urile primite în țările din SEE).

Toate aceste tarife nu includ TVA şi vor fi valabile pentru următoarele 12 luni.

Exemplu: dacă pleci în vacanţă la Madrid anul acesta şi vei consuma în roaming 2 GB trafic de date, 50 minute apeluri şi 100 SMS-uri, la factura de luna următoare vei avea de plătit suplimentar abonamentului următoarele:

  • 2000 MB x 0.00637 euro = 12.74 euro x 19% TVA = 15.16 euro;
  • 50 minute x 0.031 euro = 1.55 euro x 19% TVA = 1.84 euro;
  • 100 SMS-uri x 0.01 euro = 1 euro x 19% TVA = 1.19 euro.

TOTAL: abonament + 18.19 euro cu TVA.

„Noua ofertă pentru roaming confirmă încă o dată politica de prețuri avantajoase și beneficii premium a Digi Mobil. Astăzi, din nou, venim în întâmpinarea nevoilor de comunicare ale clienților care vor călători în afara României, cu prețuri mult mai mici, care le vor permite să utilizeze fără granițe atât serviciile de voce, cât și cele de date. Totodată, confirmăm încă de pe acum că vom reduce și mai mult tarifele de roaming, imediat ce tarifele de wholesale (en-gros), dintre operatori, vor scădea la rândul lor.

Ne asigurăm clienții că vom continua să menținem și tarifele pentru voce și date naționale la nivelurile de până acum, în mod transparent și corect, așa cum i-am obișnuit pe utilizatorii serviciilor noastre de mai mult de 25 de ani. Acestea sunt cele mai mici tarife existente pe piață pentru abonamente, adaptate puterii de cumpărare din România.” a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședinte RCS & RDS.

De menţionat că serviciul de roaming nu este disponibil pentru clienţii Digi Mobil prepay.

Sursa: digi24.ro

Categorii: retelistica

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.