Hardware

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va cumpăra 5 autospeciale pentru monitorizarea spectrului naţional de frecvenţe radio de la furnizorul Rohde & Schwarz România. Valoare contractului atribuit este de 18.21 milioane lei fără TVA.

Cu ajutorul noilor autospeciale ANCOM va putea realiza măsurări de monitorizare în amplasamente greu accesibile, dar optime din punct de vedere radioelectric în scopul măririi gradului de acoperire cu servicii de monitorizare realizate de instituție cu stațiile fixe de monitorizare, precum și/sau măsurători de goniometrie și localizare a emisiilor radioelectrice neautorizate și a surselor de interferențe radioelectrice.

De asemenea, se va extinde capabilitatea ANCOM de monitorizare și supraveghere a spectrului electric prin realizarea de măsurări de monitorizare și analiză spectrală în benzi de frecvențe până la 40GHz și realizarea de măsurări de goniometrie în benzi de frecvențe până la 6GHz, inclusiv a tehnologiilor noi introduse sau care vor fi introduse în viitorul apropiat.

Dotările actuale ale celor de la ANCOM nu permit măsurători decât în gama de frecvențe 9kHz – 3GHz.

Activitatea de monitorizare a spectrului naţional de frecvenţe radio este foarte importantă, aceasta fiind catalogată ca fiind “ochii şi urechile” întregului proces de administrare a spectrului.

Sursa: profit.ro