Diverse

De zile bune românii stau în casă, România fiind în acest moment în Stare de Urgenţă în contextul pandemiei globale COVID-19. Ţara este condusă prin ordonanţe militare, iar multe dintre libertăţile uzuale ne-au fost suspendate. Totul pentru a trece peste această criză majoră, poate cea mai importantă de după Al Doilea Război Mondial.

Chiar dacă pentru plăţile de facturi ne sunt recomandate alternativele online, există numeroşi români care nu ştiu să folosească tehnologia în acest sens, astfel că în perioada următoare vor apărea cu siguranţă destul de multe facturi restante. Pentru că trăim limitat în aceste zile, ANCOM a trimis o scrisoare către furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice prin care le solicită acestora să nu dea “curs procedurii de suspendare a serviciilor sau de deconectare a utilizatorilor” în caz de neplată pe perioada Stării de Urgenţă.

ANCOM nu poate obliga operatorii să facă acest lucru, însă sunt sigur că majoritatea dintre ei vor înţelege această solicitare şi o vor implementa ca atare. Rămâne de văzut cum vor fi plătite ulterior lunile întârziate, pentru că plata cumulată într-o singură tranşă nu pare a fi soluţia optima (cel mai probabil acestea vor fi împărţite proporţional în facturile din lunile următoare, pe principiul practicat şi în amânarea ratelor bancare).

Sursa: media-max.ro