Software

Nu știu câți dintre voi vă amintiți de tableta HP TouchPad cu webOS lansată în 2011. HP a avut parte de vânzări modeste, iar la câteva luni distanță au trebuit ca în SUA să o vândă cu un discount generos. 

Totuși, HP TouchPad a beneficiat de suportul mai multor dezvoltatori ce au adus versiuni Android pe device, iar un custom ROM dezvoltat de către un membru al XDA-Developers aduce Android 5.1.1 Lollipop.

Câteva detalii legate de HP TouchPad: display de 9.7 inch cu rezoluție 1024×768 pixeli, procesor Snapdragon Scorpion dual-core la 1.2 GHz, Adreno 220 GPU, 1 GB RAM, 16 / 32 GB spațiu de stocare, Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, baterie de 6300 mAh, 740 gr. și 13.7 mm grosime.

Observați cum o tabletă cu un ansamblu hardware antic reușește a rula Android 5.1.1. La sursă găsiți și un clip de tip hands-on cu software-ul dezvoltat de către Flintman (un custom ROM denumit Evervolv adaptat).

Sursa: Lilliputing.com

Categorii: android

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.