Tablete

Am tot ezitat să pun Android 5.0.2 Lollipop pe Nexus 7-le ce-l folosesc zi de zi. Sunt multe reacții negative legate de 5.0 pe Nexus 7 2012, iar Android 4.4 KitKat funcționa impecabil. 

În cele din urmă mi-am găsit curaj, am pus 5.0, iar la o zi distanță am primit notificare că a venit și 5.1 Lollipop. Trebuie să spun că folosesc Nexus 7 2012 în versiunea cu 3G și 32 GB spațiu de stocare. 5.0 Lollipop a avut peste 300 MB, iar 5.1 Lollipop a urcat la puțin peste 100 MB. Procedura de update am remarcat că a durat minute bune, mult mai mult decât la LG Nexus 5 (1 – 2 minute la Nexus 5, peste 10 minute la Nexus 7 2012).

Meniul cu aplicațiile nu s-a schimbat în vreun fel, controalele capacitive de la bază adoptă limbajul de design specific Lollipop. Setările rapide sunt grupate într-un singur panel, nu mai sunt notificările propriu-zise în stânga, iar scurtăturile spre diverse funcții în dreapta. Accesarea setărilor propriu-zise aduce un lag evident, de jumătate de secundă, așa ceva nu am întâlnit pe 4.4 KitKat.

Setările au o grupare distinctă, pe 2 coloane. În browsing și aplicații, nu am remarcat să aducă schimbări majore, doar lag-ul de la setări. Dacă apare ceva nou, revin cu un update în articol. Una peste alta, Nexus 7 2012 rămâne o tabletă bună, chiar și la nivelul lui 2015.

Mai multe detalii în cele câteva screenshots:

Categorii: androidtablete
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.