Tablete

Am tot ezitat să pun Android 5.0.2 Lollipop pe Nexus 7-le ce-l folosesc zi de zi. Sunt multe reacții negative legate de 5.0 pe Nexus 7 2012, iar Android 4.4 KitKat funcționa impecabil. 

În cele din urmă mi-am găsit curaj, am pus 5.0, iar la o zi distanță am primit notificare că a venit și 5.1 Lollipop. Trebuie să spun că folosesc Nexus 7 2012 în versiunea cu 3G și 32 GB spațiu de stocare. 5.0 Lollipop a avut peste 300 MB, iar 5.1 Lollipop a urcat la puțin peste 100 MB. Procedura de update am remarcat că a durat minute bune, mult mai mult decât la LG Nexus 5 (1 – 2 minute la Nexus 5, peste 10 minute la Nexus 7 2012).

Meniul cu aplicațiile nu s-a schimbat în vreun fel, controalele capacitive de la bază adoptă limbajul de design specific Lollipop. Setările rapide sunt grupate într-un singur panel, nu mai sunt notificările propriu-zise în stânga, iar scurtăturile spre diverse funcții în dreapta. Accesarea setărilor propriu-zise aduce un lag evident, de jumătate de secundă, așa ceva nu am întâlnit pe 4.4 KitKat.

Setările au o grupare distinctă, pe 2 coloane. În browsing și aplicații, nu am remarcat să aducă schimbări majore, doar lag-ul de la setări. Dacă apare ceva nou, revin cu un update în articol. Una peste alta, Nexus 7 2012 rămâne o tabletă bună, chiar și la nivelul lui 2015.

Mai multe detalii în cele câteva screenshots:

Categorii: androidtablete

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.