Software

Marele avantaj al telefoanelor din programul Nexus este că primesc update de software direct de la Google. În ultimele săptămâni am fost ocupat mai multe cu smartphone-urile primite la review și am neglijat LG Nexus 5-ul personal. 

De câteva zile a primit update la Android 5.1 Lollipop și după câteva zile de utilizare pot să spun că Nexus 5-ul nu a primit haine noi la nivel de interfață grafică, dar funcționează mai sprinten, iar autonomia se situează în limite ușor superioare.

Update-ul are 227 MB.

Noutățile aduse de Android 5.1 Lollipop pe LG Nexus 5:

– rezolvă mai multe bug-uri semnalate în Android 5.0 Lollipop și aduce un plus de stabilitate;

– ART îmbunătățit (ART – acronim de la Android Run Time), multe aplicații & jocuri se deschid mai repede ca înainte;

– te poți conecta la o rețea wireless sau la dispozitiv bluetooth fără a ieși din zona de notificări rapide, fără a fi nevoie să intri în setările propriu-zise;

– volumul alarmei merge a fi setat direct din aplicația ceasului;

– ecranul de blocare rămâne blocat când navighezi prin meniul de notificări rapide;

– autonomie sporită.

Interfața a rămas aceeași, modificările sunt la interior, dacă-mi permiteți o astfel de exprimare.

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.