Android 5.1 Lollipop pentru Android One Software

Unul din punctele forte la anunțarea programului Android One a fost promisiunea actualizărilor rapide la versiunile noi de Android. Deși Android 5 Lollipop a fost lansat în urmă cu câteva luni, telefoanele incluse în programul Android One (Karbonn Sparkle V, Micromax Canvas A1 și Spice Dream UNO) încă rulează Android 4.4.4 KitKat. Ciudat este faptul că aceleași telefoane, recent lansate în Indonezia, au venit direct cu Android 5.1 Lollipop, o versiune ce nici deviceurile din gama Nexus nu o au.

De aici și până la publicarea online a unui backup stock pentru acest ROM a fost doar o chestiune de timp. Astfel, utilizatorul XDA dkchalotra a creat backup de tip nandroid ce poate fi instalat pe orice device Android One folosind un custom recovery.

Înainte de a începe menționez că instalarea acestui ROM va duce la pierderea datelor de pe telefon. Din acest motiv îți recomand să îți salvezi datele importante înainte de a continua tutorialul. Mai multe detalii despre cum poți face backup găsești aici.

1. Pentru a instala acest ROM va trebui să deblochezi bootloaderul și să instalezi un custom recovery numit PhilZ Recovery (în această ordine). Pentru acestea îți recomand să folosești o unealtă All-in-One despre care am scris aici. ATENȚIE! Deblocarea bootloaderului (unlock) va reseta telefonul la setările inițiale! Nu uita să faci backup înainte!

2. Descarcă ROM-ul 5.1 Lollipop pentru Android One făcând click aici. Dezarhivează fișierele descărcate într-un folder nou cu ce nume dorești. În cazul meu am folosit numele arhivei Lollipop 5.1. Transferă acest folder în memoria internă a telefonului, în folderul clockworkmod/backup/. Dacă aceste foldere nu există va trebui să le creezi.

3. Închide telefonul și pornește-l în modul Recovery apăsând butoanele Volum + și Power. Folosește tasta Volum + pentru a selecta Recovery Mode și tasta Volum – pentru a confirma.

4. Accesează meniul Wipe Data/Factory Reset și selectează opțiunea cu același nume. Confirmă selectând Yes – Wipe all user data. Revino la ecranul principal.

5. Accesează meniul Backup and Restore -> Custom Restore from /sdcard și bifează NUMAI boot și system. Apasă Start Custom Restore Job și selectează folderul creat la punctul 2, în cazul meu Lollipop 5.1, și alege unul din fișierele din interior, cum ar fi boot.img.

6. Așteaptă până procesul se termină. Apasă back până la ecranul principal și selectează Reboot System Now.

Felicitări! Ai instalat Android 5.1 Lollipop pe deviceul tău Android One!

Dacă acest backup ți-a fost de ajutor, îi poți mulțumi lui dkchalotra în threadul oficial pentru acest ROM făcând click aici.

Pentru probleme și nelămuriri folosește secțiunea de comentarii și voi încerca să te ajut.