Android

Google a anunțat astăzi prin Hugo Barra – directorul Departamentului de Managementul Produselor pentru Android – că dispozitivele cu Android au atins oficial pragul de 500 milioane de activări pentru device-urile cu Android: telefoane, tablete, etc. Numărul este uriaș mai ales dacă luăm în considerare faptul că 1.3 milioane device-uri Android se adaugă zilnic.

Hugo Barra a menționat și faptul că statuia Jelly Bean care comemorează ultimul model de Android 4.1 este afișată din nou în fața sediului lor din California împreună cu celelalte statui ce reprezintă versiunile mai vechi de Android. Statuia a fost afișată de ceva vreme dar datorită căldurii a început să se topească. Se pare că aceasta a fost însă reparată/reconstruită și și-a reluat locul.

Livrările globale de dispozitive cu Android vor depăși numărul total de 1 miliard în 2013, potrivit IHS. Aceștia susțin că în 2013 Android va avea 451 milioane de livrări față de 357 de milioane în 2012. Astfel, vânzările cumulative începând din 2008 până în 2013 ar trebui să fie de 1.1 miliarde de unități. Până în 2016, aceștia ar trebui potrivit IHS să atingă 3 miliarde de livrări.

În comparație cu Android, livrările totale de iOS sunt estimate la 527 milioane în 2013, atingând pragul de 1 miliard doar în 2015. Succesul Android este datorat în mare parte rețelei sale de parteneri – Samsung, HTC, Motorola, LG, ZTE și Huawei.

În total, Android și iOS dețin în anul 2012 – 76% din piața smartphone-urilor.

Sursă: Google+, ZD net