Android M Developer Preview 2 Software

Google a făcut publică a doua versiune de Android M Developer Preview ieri, 9 Iulie 2015, ce poartă numărul MPZ79M pentru Nexus 5, 6 și 9, iar MPZ79N pentru Nexus Player. Această actualizare a fost inițial programată pentru sfârșitul lunii Iunie, dar ținând cont că este vorba despre o versiune preview programul cronologic este unul mai mult informativ, cei de la Google având timp să recupereze până la lansarea oficială.

android-m-developer-preview_01

Ce aduce nou Android M Developer Preview 2?

Așa cum era de așteptat, Android M Developer Preview 2 aduce îmbunătățiri de performanță, îmbunătățiri în experiența de utilizare cât și de compatibilitate. Modifcări majore au fost aduse modului în care Android stabilește permisiile aplicațiilor, printre cele mai importante fiind următoarele:

  • permisiile pentru cititorul de amprente
  • permisii de scriere către memoria internă, aplicațiile acum cerându-le la rularea acestora
  • unele permisii pentru conturi și identități au fost mutate în grupul de permisii CONTACTS
  • modificarea unor permisii ce țin de conexiunea WiFi și cea Bluetooth
  • aplicațiile de sistem nu mai primesc automat permisii din categoria dangerous (periculoase)

Acestea sunt doar câteva din punctele importante ce Google le menționeaza pe pagina principală. O listă completă a modificărilor o poți găsi făcând click aici.

Ca orice versiune în lucru, Android M Developer Preview 2 nu este lipsită de probleme, din care voi enumera câteva:

  • aplicația de sistem Messenger nu funcționează în emulatorul 64-bit
  • după actualizare către această versiune sincronizarea contactelor prezintă probleme intermitente. Google recomandă actulizarea acestor date accesând meniul Settings -> Apps – > Show system -> Contacts Storage și apăsând butonul Clear Data în secțiunea Storage.
  • în aplicația Youtube nu este posibilă împărtășirea conținutului, această secțiune fiind incompletă
  • Nexus Player: conexiunea bluetooth nu mai funcționează după ștergerea datelor, recomandarea Google fiind de a nu folosi funcția Clear data pentru serviciile de sistem
  • Nexus Player:funcția de comandă de la distanță întâmpină probleme intermitente de conectivitate

La fel ca și lista modificărilor, poți găsi una completă cu probleme făcând click aici

Android M Developer Preview 2 este disponibil de ieri sub formă de actualizare OTA (Over The Air) pentru terminalele Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 și Nexus Player dacă ai deja instalată prima versiune Developer Preview. Dacă nu ai prima versiune, o poți instala direct pe a doua urmărind pașii din tutorialul ce poate fi găsit făcând click aici, linkul de descărcare fiind același cu primul Developer Preview.

Android M Developer Preview 2 este disponibil și în emulatorul Android ce poate fi găsit în pachetul Android SDK sau Android Studio.

Dacă folosești deja această versiune așteptăm părerile tale în rubrica de comentarii.

Sursă: Google