Android

Din totalul de aproximativ 500 000 de aplicaţii puse pe Android Market, 37% din ele au fost retrase mai tarziu. În comparaţie Apple AppStore a publicat în jur de 600 000 de aplicaţii din care au fost retrase numai 24%.

Motivele pentru care aplicaţiile sunt retrase din Market sunt diverse: fie din cauza compatibilităţii între dispozitive, sau pentru că bug-urile nu sunt rezolvate sau pur şi simplu pentru că nu mai sunt compatibile nu noile actualizări ale sistemului de operare. Potrivit unei companii de analiză a datelor mobile 78% din aplicaţiile retrase din Android Market au fost aplicaţii gratuite.

Estimările spun că numărul de aplicaţii din Android Market va depăşi numărul celor din Apple AppStore la mijlocul lui 2012. În perioada august 2010 şi februarie 2011 Market-ul a crescut cu 127% pe când AppStore doar cu 47%. Statisticile mai spun că în iunie anul viitor ambele vor ajunge la 3.2 miliarde de descărcări pe lună, iar după acea dată numărul descărcărilor pe sistemul de operare Android să le surclaseze pe cele de la iOS.

Poate că acum fanii Apple vor veni cu argumentul că ar conta mai mult calitatea decât cantitatea, şi le dau dreptate, aplicaţiile din AppStore par mai de calitate decât cele din Android Market. Dar Android are avantajul că este open-source iar asta  il face disponibil pe o gamă mult mai largă de smarphone-uri pe când Apple  se rezumă doar la produsele proprii. Important este că există competiţie şi că avem de unde alege dar ne-am bucura dacă ar intra şi Windows şi Blackberry în această cursă.

Sursa: venturebeat