Software

Google a publicat lista actualizată a cotei de piaţă în lumea Android a celor mai utilizate versiuni. Datele sunt din 11 septembrie, iar acestea dovedesc încă o dată că fragmentarea rămâne la cote ridicate.

Chiar dacă Android Nougat nu mai este cea mai nouă versiune a sistemului de operare, acesta are la 1 an de la prezentarea oficială o cotă de piaţă de doar 15.8%. Tind să cred că va ajunge undeva spre un maxim de 25%, pentru că deja din decembrie – ianuarie majoritatea producătorilor vor începe să lanseze smartphone-uri cu Android 8.0 Oreo, iar update-uri la generaţiile anterioare vor fi din ce în ce mai rare.

În continure cote de piaţă ridicate le are Android Marshmallow cu 32.2%, Android Lollipop cu 28.8% şi Android KitKt cu 15.1%. Celelalte versiuni sunt nesemnificative ca procent, însă în realitate acestea reprezintă câteva milioane de device-uri care rulează versiuni de Android mai vechi de 4 ani.

Cele mai noi veşti sugerează că Google vrea să schimbe această fragmentare deranjantă, iar din 2018 vom avea două tipuri de Android:

  • Android 9.0 ce va fi dezvoltat strict pentru hardware de top;
  • Android Go ce va fi recomandat pentru segmentul low-cost, chiar și mid-range.

 

Categorii: android

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.