Software

AnTuTu a anunţat lansarea unui test de benchmark ce poate măsura performanţa smartphone-urilor în materie de AI (artificial intelligence). Momentan nu vorbim de o versiune finală, astfel că testul nu este încă disponibil în magazinul de aplicaţii, însă cei interesaţi pot descărca apk-ul prin intermediul acestui link.

AI Review este împărţit în două categorii:

  • clasificarea imaginilor (foloseşte reţeaua neurală Inception v3 şi analizează peste 200 de imagini);
  • recunoaşterea obiectelor (foloseşte reţeaua neurală MobileNet SSD şi analizează obiectele dintr-un video cu 600 de cadre).

Prin intermediul acestui test, AnTuTu doreşte să evidenţieze acele smartphone-uri cu AI-uri utile şi să arate utilizatorilor care device este echipat pe bune cu tehnologie AI şi care se foloseşte de această unealtă pentru campanii de marketing.

AI Review foloseşte SDK-urile furnizate de către producătorii smartphone-urilor, iar telefoanele ce nu au o matrice neurală integrată în hardware vor avea rezultate mai slabe. Interesant este că device-urile ce folosesc hardware cu aceleaşi procesoare AI vor avea rezultate similare (de exemplu Qualcomm Snapdragon 710 şi Snapdragon 845 vor fi destul de apropiate ca valori, deoarece ambele utilizează Hexagon 685 DSP).

Sursa: gmarena.com

Categorii: software

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.