Hardware

AOC a anunţat lansarea a două noi monitoare de gaming: AOC Q27G2U şi versiunea curbată AOC CQ27G2U. Ambele modele au o rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), vin cu o rată de refresh de 144Hz şi au o diagonală de 27 inci.

Ce alte tehnologii mai sunt prezente pe cele două noi monitoare AOC ?

  • 1 ms MPRT: Elimină neclaritatea imaginilor în mișcare și oferă o claritate deosebită în fiecare cadru;
  • AMD FreeSync suport: Datorită tehnologiei de actualizare variabilă a ratei de refresh (VRR) cu suport AMD FreeSync, rata de refresh a monitorului este sincronizată cu cadrele jocului, eliminând astfel erorile de afișare cauzate de V-Sync;
  • Raport de contrast nativ ridicat și culori vii: Panourile VA ale acestor modele oferă imagini deosebite, un negru profund și culori intense, având un contrast nativ de 3000:1. Ambele modele acoperă 90% din spectrul AdobeRGB, 120% sRGB și 85% NTSC, reproducând precis culori naturale.

Cele două monitoare integrează un hub USB 3.0 cu patru porturi (unul beneficiază de încărcare rapidă) ce permit conectarea simultană a mai multor device-uri (tastatură, maus, cameră web etc.).

Versiunea plată, AOC Q27G2U, este deja disponibilă în România la un preţ recomandat de 1569 lei, în timp ce versiunea curbată, AOC CQ27G2U, va putea fi achiziţionată din februarie la un preţ recomandat de 1619 lei.

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.