Diverse

Nu, nu este o glumă, cineva chiar s-a gândit la o baterie pentru smartphone care să includă un accesoriu cu rol de stingător de incendiu. Cercetătorii Universităţii Stanford din Statele Unite ale Americii au observat că în ultima perioadă acumulatorii utilizaţi în industria telefoanelor inteligente sunt tot mai forţaţi de către producători, iar cazul Samsung Galaxy Note7 nu a fost decât cireaşa de pe tort.

În acest context au încercat să găsească o soluţie care să poată evita rănirea unui utilizator în cazul în care bateria ia foc. Noua invenţie a fost publicată deja în jurnalul Science Advances, iar primele prototipuri au fost testate cu succes. Vorbim de o baterie bazată pe tehnologia Li-Ion care conţine o capsulă de trifenil fosfat. În caz că temperatura acumulatorului ajunge până la 150 de grade Celsius, capsula se topeşte, iar trifenilul fosfat eliberat poate stinge un eventual incendiu în doar 0.4 secunde.

Dacă producătorii nu vor găsi soluţii mai convenţionale de răcire a bateriilor, nu m-ar mira ca într-un viitor nu foarte îndepărtat să vedem astfel de acumulatori cu “stingător de incendiu” încorporat pentru situaţiile de avarie.

Sursa: 9to5google.com