Software

Apel 112 este o aplicație dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale și a ajuns pe primul loc în topul aplicațiilor descărcate în România.

Aplicația are sub 7 MB și a ajuns la peste 100.000 de descărcări. Dacă îmi amintesc corect în urmă cu 3 sau 4 zile era undeva sub 50.000 de downloads.

Față de apelurile convenționale la 112 permite transmiterea coordonatelor GPS la momentul inițierii apelului către Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Pentru ca aplicația să funcționeze trebuiesc îndeplinite două condiții:

  • acces la internet;
  • serviciile de localizare să fie activate pe smartphone.

Apel 112 poate fi descărcată din Play Store pentru Android și din App Store pe iPhone (nr. 1 și pe App Store în secțiunea Utilități, aici are dimensiunea de 22 MB față de sub 7 MB pe Android).

Există și o altă tehnologie ce permite localizarea exactă. Se numește AML, acronim de la Advanced Mobile Location. Mai multe detalii găsiți într-un articol dedicat.

Apel 112 a intrat în atenția publicului după tragedia întâmplată în Caracal.

Categorii: androidios
Tag-uri: androidios

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.