Software

ToTok este o aplicație de mesagerie cu milioane de descărcări. Înțeleg că a ajuns la mare căutare în ultimele săptămâni.

Denumirea de ToTok îmi amintește de…, TikTok. În rest trebuie să recunosc că nu știam mai nimic despre acest serviciu.

De ce a fost eliminată ToTok din Play Store și App Store?

În SUA au apărut informații cum că în spatele ToTok s-ar afla guvernul din Emiratele Arabe Unite. Aplicația ar aduna conversațiile, sunete, fotografii, date pe partea de localizare, relații etc.

Cele câteva milioane de descărcări proveneau din America de Nord, Orientul Mijlociu, Europa, Asia și Africa. Dezvoltatorul aplicației se numește Breej Holding și ar fi în strânsă legătură cu DarkMatter, agenție de spionaj cibernetic localizată în Abu Dhabi.

Acum nu știu de ce ai experimenta cu aplicații de mesagerie pe lângă Messenger de la Facebook și Google, WhatsApp și pentru cei mai secretoși – Telegram.

Pe de altă parte, uite cum o aplicație relativ banală este capabilă să adune informații într-un mare fel, să facă un profil etc. Smartphone-ul este precum o poartă și dacă nu ești atent lași hoțul să intre în casă.

Sursa: AndroidPolice.com

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.