Retelistica

Autoritatea Maghiară pentru Media şi Telecomunicaţii (NMHHH) a anunţat lista operatorilor telecom ce vor putea participa la licitaţia pentru utilizarea frecvenţelor 5G din această ţară. Dacă Magyar Telekom, Telenor şi Vodafone au fost acceptate fără probleme, aplicaţia Digi Communications (DIGI) a fost respinsă.

Deoarece decizia NMHHH nu a fost motivată, reacţia oficialilor Digi a fost destul de dură, în contextul în care (conform acestora) nu este prima dată când compania este defavorizată de către autorităţile maghiare.

„Societatea doreşte să îşi informeze investitorii şi acţionarii că la data de 13 septembrie 2019, Autoritatea Maghiară pentru Media şi Telecomunicaţii (NMHH) a transmis societăţii decizia de respingere a participării la licitaţia pentru utilizarea frecvenţelor 5G în Ungaria. Considerăm că decizia NMHH este incorectă şi lipsită de temei real. În opinia noastră, hotărârea NMHH este în afara condiţiilor prevăzute de caietul de saricini, bazându-se pe supoziţii şi fapte care se presupune că se vor întâmpla, iar nu pe date concrete şi analize fundamentate. Această decizie se adaugă unei lista de alte hotărâri nefavorabile şi controversate pe care NMHH le-a adoptat în relaţia cu societăţile din cadrul Grupului Digi, de-a lungul timpului, în contextul altor licitaţii pentru radiofrecvenţe.” a declarat Serghei Bulgac, CEO-ul companiei şi preşedintele board-ului, în anunţul publicat la bursa de la Bucureşti.

Digi Communications va contesta în instanţă decizia NMHHH.

Sursa: zf.ro

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.