Software

Mai zilele trecute scriam de aplicația HenriAppPort ce cuprinde informații legate de activitatea Aeroportului Internațional Henri Coandă. Merg mai departe cu o altă aplicație ce mi-a atras atenția. Este varianta pentru iOS și Android a unuia dintre cele mai accesate site-uri din România / Imobiliare.ro. Site-ul a fost lansat în 2000 și înregistrează 900.000 de vizitatori unici pe lună. Ei spun că ar fi cel mai accesat portal imobiliar din țara noastră.

Recunosc că am tras câte o privire pe site-ul Imobiliare.ro. Nu sunt interesat să închiriez un apartament sau să listez o ofertă în acest sens. De cele mai multe ori eram interesant să văd ce proprietăți de lux mai sunt puse la vânzare sau care mai sunt prețurile prin București. Am văzut câteva penthouse-uri ce ar merge fără probleme în a fi prezentate pe Freshome.com, dar și multe case supraevaluate sau cu decorații ciudate. Ideea este că pe Imobiliare.ro am găsit o ofertă complexă, iar organizarea site-ului permite acces facil la prețuri, poziție geografică etc.

Aplicația Imobiliare.ro este disponibilă pentru telefoanele și tabletele cu iOS și Android. Au ales să colaboreze cu Tapptitude din Cluj, 7 oameni au lucrat la dezvoltare pe o perioadă de 3 luni de zile, iar lansarea în magazinele de aplicații s-a produs în septembrie 2014.

Imobiliare.ro – primele impresii pentru aplicația de Android;

Are doar 5.4 MB și spre a fi instalată trebuie să aveți un smartphone ce rulează de la Android 4.0 Ice Cream Sandwich spre versiunile superioare. Pentru a menține o structură cât mai simplă au mizat pe ideea că aplicația de Android și iOS să fie destinată celor interesați să caute o proprietate și nu celor care doresc să-și pună proprietățile spre vânzare sau închiriere. Mă gândesc că un astfel de feature va fi adus pe viitor în funcție de feedback-ul primit.

Anunțurile sunt grupate în funcție de orașul aflat în proximitate, dar puteți alege orice alt oraș din țara noastră. Sunt 2 categorii mari: Vânzări și Închirieri cu trei segmente distincte: Apartamente, Case și Terenuri.

Există posibilitatea de a salva anunțurile care au părut interesante, dar și de a avea acces la căutările făcute în aplicație. Pentru a avea istoricul căutărilor trebuie să fie efectuată logarea în contul Imobiliare.ro sau să folosiți contul de Facebook. Apreciez viteza cu care aplicația rulează, filtrele existente la căutarea apartamentelor și caselor, oferta diversificată. De efect este și postare anunțurilor direct pe hartă alături de prețurile practicate.

Imobiliare.ro este o aplicație bine pusă la punct, utilă pentru cei interesați să cumpere sau să închirieze un apartament sau o casă. Pe viitor ar fi util dacă ar gândi o extensie pentru cei interesați să-și managerieze anunțurile prin intermediul telefonului sau tabletei cu iOS și Android. Ar fi un pas firesc pe viitor.

Mai multe screenshots din aplicația Android a Imobiliare.ro:

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.