Aplicația zilei: Gboard

16/12/2016

Aplicația Google Keyboard pentru Android a fost redenumită în Gboard, un termen pe care compania americană presupun că îl consideră a fi mai ușor de reținut. 

Care sunt noutățile aduse de către Gboard

Butonul G te ajută în a efectua căutări pe Google, direct de pe tastatura Android. Poți să accesezi și să share-uiești informații legate de imagini, articole, clipuri video, restaurante, evenimente sportive etc, direct din Gboard, fără a fi nevoie să intri în browser sau în alte aplicații.

Are suport pentru limba română, iar reținerea cuvintelor introduse nu este legată de un dicționar în sine. Poți să sincronizezi elementele pe care să le rețină, indiferent de telefonul sau tableta pe care o folosești (așa cum se întâmplă cu agenda de contacte, spre exemplu).

Gboard dispune de Glyde Typing – îți plimbi degetul peste tastatură, Voice Typing – recunoaște vocea utilizatorului, share de emoji și GIF-uri. Plus că știe să analizeze contextul, scrii un mesaj spre un amic legat de vreme și îți aduce informații relevante în acest sens ( în stilul a ce oferă Google Now în secțiunea de carduri).

Mai multe detalii legate de Gboard:

httpvh://youtu.be/Hj_91ntoi50

Recunosc că de fiecare dată când transform un smartphone Android în dispozitivul meu de zi cu zi, tastatura Google + launcher-ul Google Now sunt printre primele aplicații pe care le instalez.

Apropo, observați cum și tastaturile se transformă. Tastatura nu este tastatură, mai degrabă un all-in-one, o tastatură inteligentă.

Sursa: Blog.google
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.