Aplicatii Android - XDA Labs Software

Comunitatea XDA Developers a lansat o nouă aplicație Android numită XDA Labs. Deși comunitatea dispunea deja de o aplicație Android dedicată forumului, aceasta era una destul de limitată, accesul rezumându-se la forum în același fel în care Tapatalk tratează majoritatea siteurilor.

Comunitatea XDA Developers a devenit o resursă foarte mare pentru ecosistemul Android. Aceasta include știri, editoriale, tutoriale și chiar aplicații proprii și exclusive dezvoltate de membrii programatori. Această evoluție a dus la necesitatea unei noi aplicații, una mai robustă și mai completă, din care utilizatorii să poată accesa orice secțiune a siteului. Așa s-a născut XDA Labs.

Aplicatii Android - XDA Labs

Noua aplicație oferă acces direct către rubrica de știri a comunității XDA iar articolele pot fi citite direct din aplicație, fără a mai fi nevoie să folosim un browser extern pentru a le deschide. Doar secțiunea de comentarii nu poate fi accesată încă, fiind nevoie ca aceasta să fie deschisă tot în interiorul aplicației însă folosind un tab Chrome.

Aplicatii Android - XDA Labs

Două din funcțiile acestei aplicații ce mi s-au părut foarte interesante sunt categoria de aplicații și cea de module Xposed. Aici vei putea găsi listate cele mai noi aplicații și module Xposed dezvoltate de mebrii comunității, multe din acestea nefiind disponibile în Google App Store sau în repo-ul oficial Xposed. Mai mult, aceste rubrici permit actualizarea aplicațiilor și a modulelor Xposed deja instalate pe terminalele noastre.

Aplicatii Android - XDA Labs

XDA Labs dispune și de o categorie Wallpapers, dedicată imaginilor de fundal create de membrii comunității. Acestea pot fi descărcate gratuit și datorită rezoluției mari pot fi folosite pe majoritatea terminalelor.

Aplicatii Android - XDA Labs

Aplicația oferă mult mai multe opțiuni decât cele menționate aici, însă te voi lăsa să le descoperi singur(ă). Menționez faptul că pentru a putea folosi toate aceste funcții vei avea nevoie de un cont XDA, cont pe care-l vei putea crea direct din aplicație dacă nu ai deja unul.

Altă mențiune ar fi faptul că aplicația se află momentan în stadiul BETA, ceea ce înseamnă că vei întâmpina unele probleme și buguri în utilizarea sa. Însă cu ajutorul comunității aplicația va primi statusul de STABILĂ destul de curând.

În viitor dezvoltatorii aplicației doresc să introducă și alte secțiuni, cum ar fi cele de custom ROM-uri, teme pentru diferite terminale și unelte dezvoltate special de comunitatea XDA.

XDA Labs poate fi descărcată din threadul oficial ce poate fi accesat făcând click aici. Linkul de descărcare al fișierul APK îl vei găsi în al treilea post al topicului și pentru a-l instala va trebui să activezi Unknown sources în Settings -> Security.

Sursă: XDA-Developers