Software

Magazinul de aplicații Android a trecut de 1 milion de aplicații & jocuri, de altfel cred că acest milestone a fost atins încă din 2014. Google a găsit o modalitate mai simplă prin care aplicațiile și jocurile din Google Play să fie portate pe Windows, Linux și Mac, prin intermediul browserului Chrome. 

Google a prezentat o extensie denumită ARC Welder ce convertește aplicațiile spre a rula în Chrome pentru Windows etc. Mă rog, am înțeles că unele aplicații și jocuri nu funcționează. Mă aștept ca dezvoltatori să folosească noul tool și să crească gradul de compatibilitate. Cu siguranță vor fi adăugat comenzi pentru tastatură, mouse etc.

Un dezvoltator are nevoie de: .apk-ul aplicației sau jocului pe care dorește să-l testeze, un PC, Mac sau Chromebook  ce rulează Chrome v40 sau mai nou. ARC Welder îl găsiți în Chrome Store și are în jur de 12 MB. ARC este acronimul de la App Runtime for Chrome.

Și uite cum Google face un pas în față în competiția cu Apple și Microsoft.

Sursa: OMG!Chrome.com

Categorii: software

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.