Arhiva-Social Media

Aplicaţiile care îţi promit că permit spionarea prietenilor sunt printre cele mai răspândite ameninţări pe reţeaua de socializare Facebook.

Unul din trei utilizatori de Facebook sunt atraşi de “aplicațiile” care promit că arată statistici cu privire la numărul celor care le-au vizionat profilul sau cine sunt cei care i-au şters din listele lor.

“Statisticile noastre arată că fiecare val semnificativ de aplicaţii ce promit posibilitatea spionării prietenilor a adunat aproximativ 1 milion şi jumătate de click-uri. Aceste cifre ne dau o explicaţie posibilă a faptului că aceleaşi scheme de atac ajung de multe ori să fie clonate şi folosite pentru alte reţele sociale, precum Twitter”, potrivit lui George Petre, BitDefender Threat Intelligence Team Leader.

Peste 14% din ultilizatori sunt momiţi cu mesaje de genul “Imagini şocante – faţă asta s-a sinucis după…”, în timp ce 5,7% accesează linkuri care vorbesc despre gadgeturi precum iPad-ul sau iPhone-ul date gratuit, se mai arată în informaţiile BitDefender.

Sursa: Ziare.com