Software

În 2012 a fost #wowzapp organizat în 42 de orașe din întreaga lume și a adunat peste 15.000 de dezvoltatori. București era unul dintre orașele participante și câteva idei le regăsiți aici.

Microsoft România s-a ambiționat și a lansat App Challenge în weekendul ce tocmai s-a încheiat, un hackathon local de 24 ore desfășurat în cinci orașe din țară (București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și Sibiu).

Declarații oficiale:

Petru Jucovschi, Technical Evangelist, Microsoft România: „Pentru un dezvoltator, ecosistemul Microsoft prezintă oportunități de acces la o piață globală de clienți, cu sute de milioane de utilizatori Windows și Windows Phone la nivel global. Valoarea adăugată a Microsoft România prin acest hackathon și inițiative similare este de a oferi suport pentru accelerarea inovațiilor tinerilor și antreprenorilor români.

Tinerii înscriși in programe precum App Challenge, Imagine Cup, Innovation Labs sau WOWZAPP au opțiunea să participe mai departe în programe de parteneriat cu Microsoft pentru dezvoltarea afacerilor, cum este cazul BizSpark.

Timotei Dolean, dezvoltator software: „Sunt pasionat de platforma Windows Phone și întotdeauna pun accent pe calitatea produselor pe care le dezvolt. Experiența WOWZAPP mi-a confirmat faptul că utilizatorii doresc aplicații de calitate, chiar dacă nu au foarte multe funcționalități la început. Am realizat de asemenea că platforma Windows e puternică și demnă de luat în considerare, iar Microsoft e un partener de încredere. În prezent lucrez la diferite aplicații mobile pentru Windows și Windows Phone și țin cursuri pe tehnologii Microsoft pentru studenții de la Universitatea Tehnică ca și Microsoft Student Partner.”

Cu această ocazie am aflat că sunt peste 600 de aplicații românești pentru Windows 8 și Windows Phone 8. La nivel global:

175.000 aplicații pentru Windows Phone Store;

peste 100.000 pentru Windows Store.

Cele mai recente adiții în store-ul Microsoft sunt Flipboard și Vine. Câștigătorii App Challenge vor fi anunțați pe 17 noiembrie. Premiile sunt o tabletă ASUS VivoTab Smart, 5 Xbox-uri și certificări Microsoft. Aplicațiile câștigătoare vor beneficia de promovare, consultanță tehnică și design din partea Microsoft.

Categorii: windows

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.