Arhiva

Mă bucur că am participat la concursul organizat pe dandragomir.biz de către Apcom, iStyle și Apple Premium Reseller. Premiul consta în posibilitatea de a testa un MacBook Air pentru un an de zile. Scriu din postura de câștigător și mă bucur tare mult că pot să văd la lucru un device cu adevărat excepțional.

Mâine voi participa la lansarea iStyle din AFI Palace Cotroceni și promit să relatez de la fața locului – live blogging – normal că o să fac o serie de imagini cât mai edificatoare. Presupun că aglomerația va fi maximă, este și o promoție cu o reducere de 20% pentru 50 de laptopuri.

Acum pe lângă galeria foto de mai jos cu MacBook Air de 11 inch să relatez și primele impresii. Impresionează atenția pentru detalii. Partea superioară a cutiei este capitonată. :) Laptopul celor de la Apple este mai subțire față de cum mă așteptam. Articolul de față reprezintă o mică premieră pentru mine și mă obișnuiesc rapid cu sistemul de operare care pornește în fix 7 secunde, se oprește în mai puțin de 2. Nu am testat niciun calculator cu Windows 7 care să apropie de aceste performanțe. Conexiunea via wi-fi se face foarte ușor. A recunoscut rapid routerul wireless de acasă. Safari rulează fin și gadget.ro se vede mai bine decât în alte browsere – mă refer la Chrome.

Datele hardware sunt următoarele:

– ecran LED de 11.6 inch cu rezoluție 1366×768 pixeli;

– sistem de operare Mac OS X V10.6 Snow;

– procesor Intel Core 2 Duo la 1.4 Ghz, 2 GB DDR3 și 128 GB SSD;

– placă video Nvidia GeForce 320M de 256 Mb;

– conectivitate oferită de Wi-Fi, bluetooth, 2 porturi usb 2.0;

– cameră web și difuzoare stereo;

– 1.06 kg ȘI 17 mm grosime – este foarte ușor pentru performanțele oferite și grosimea de 17 mm este atinsă doar la îmbinarea dintre ecran și tastatură. Apropo, tastatul este superok. Tastele sunt ferme și nu se afundă degetele în ele. La touchpad eram obișnuit cu cele de pe Windows 7, dar aici funcționează altfel. Apăsarea trebuie să fie fermă pentru click stânga sau dreapta. Impresionează și dimensiunile sale, uriașe dacă sunt relaționate la micuțul laptop.

Mai multe detalii vor sosi pe parcurs. Am la dispoziție un an de zile pentru a-l testa și a mă bucura de experiența Apple.

Articol scris de pe MacBook Air. :)


Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.