Telefoane Mobile

Chiar dacă nu are o implicare directă, Apple este una dintre cele mai grav afectate companii de disputa Statele Unite ale Americii – Huawei (China).

Deciziile mai multor state de a refuza utilizarea tehnologie Huawei pentru implementarea reţelei 5G la solicitarea Statelor Unite ale Americii, nemulţumeşte guvernul şi companiile chineze. În China există un trend de susţinere Huawei, astfel că mai multe companii oferă deja angajaţilor diverse bonusuri dacă îşi cumpără smartphone-uri Huawei şi îi penalizează pe cei care se înnoiesc cu un iPhone. Se pare că şi guvernul chinez ar pregăti ceva similar, însă acest aspect este încă la stadiul de zvon.

Pe fondul acestor măsuri patriotice, analistul Jun Zhang afirmă că vânzările Apple au început să scadă în ritm accelerat şi că producătorul american va apela la noi tăieri de producţie. Zhang estimează că pentru primele 3 luni din 2019 Apple va avea o producţie de iPhone-uri mai mică cu cel puţin 4 milioane de unităţi (2.5 milioane iPhone XR, 1 milion iPhone XS şi 500.000 iPhone XS Max).

Chiar dacă vorbim de simple estimări, este clar că Apple va rămâne una dintre cele mai afectate companii de strategia administraţiei Trump.

Sursa: pocketnow.com

Categorii: apple

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.