Hardware

Următoarea treaptă din scara evoluţiei tehnologice va fi cu siguranţă tehnologia 5G. În acest moment se investeşte masiv în tot ceea ce înseamnă conturarea şi dezvoltarea infrastructurii 5G, interesele şi viitoarele beneficii aduse de această tehnologie fiind gigantice (nu degeaba avem dispute globale, cea mai cunoscută fiind cea dintre Statele Unite ale Americii şi Huawei).

Este clar că Apple îşi doreşte să fie unul dintre actorii principali pe această scenă, însă până acum nu a reuşit să treacă de casting. Surse neoficiale susţin că atât Qualcomm, cât şi Samsung, au respins oferta Apple de a cumpăra modemuri şi cipuri compatibile 5G.

Qualcomm are o dispută mai veche cu Apple, tocmai de aceea nu prea ar vrea să mai aibă legătură cu mărul muşcat, în timp ce Samsung nu este încă capabilă să producă suficient hardware şi pentru alţii (momentan toată producţia va fi destinată exclusiv device-urilor proprii). Nici Qualcomm, nici Samsung nu zic “nu” unei colaborări cu Apple, însă de data aceasta se pare că nu cea din urmă va impune regulile jocului.

O variantă pentru Apple ar mai fi Huawei, însă nenea Trump nu le va permite colaborarea, iar Intel par a fi depăşiţi de situaţie. Să îşi producă propriile modemuri şi cipuri ar dura prea mult, deci ce va face Apple ?

Personal văd două situaţii: fie va ajunge la un numitor comun cu Qualcomm, însă doar pe bani grei, fie va implementa tehnologia 5G cu întârziere. Cea mai avantajoasă pentru Apple pare ultima. De ce ? Pentru că oricum infrastructură 5G cât de cât pusă la punct vom avea prin 2021, dar şi pentru că are experienţa necesară de a lansa tendinţe în piaţă (tehnologia 5G nu va fi tehnologie 5G până când Apple nu va prezenta primele device-uri compatibile cu aceasta).

Sursa: gizchina.com

Categorii: apple

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.